Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MAMA SAVJETUJE KAKO IZBJEĆI GUŠENJE HRANOM: Na jedan način se jagode režu za djecu od 6 mjeseci, a na drugi za one od 9

O tome kada uvesti jagode u prehranu, postoje različita mišljenja, a važno je i kako ih poslužiti bebi

 jagode Izvor: Tatiana Dyuvbanova / Stock Budget / Profimedia

Jagode su voće koje bebe odmah prihvate kao novi okus jer su slatke i ukusne i uz to osvježavajuće. No, kao i sa svom ostalom hranom, za bebe kojima još motorika nije dovoljno razvijena, a još se nisu niti navikle žvakati, uvijek postoji opasnost od gušenja. Jedna je mama na Instagram profilu @Tinyhearteducation objasnila na koji način svojoj djeci poslužuje ovo slatko i zdravo voće.

Istaknula je da se sposobnost hranjenja i sigurnog žvakanja razvija razvojem ostale motorike pa kako bi se smanjio rizik od gušenja, na posve se drukčiji način poslužuju jagode djeci od 6 i od 9 mjeseci, a na drukčiji način 2-godišnjacima.  

Djeci od 6 mjeseci potrebno je jagode blendati ili ih staviti u gnječilicu te im davati žličicom.

 jagode 6 mjeseci.jpg Izvor: Instagram Screenshot

Djeci koja su bliže dobi od 9 mjeseci, jagode bi se trebale nasjeckati na tanke ploškice i ponuditi im ih na tanjuriću kako bi jela prstima i vježbala pincetni hvat.

 jagode 9 mjeseci.jpg Izvor: Instagram Screenshot

Djeca koja su bliže drugoj godini života već su spremna za veće komade pa mama savjetuje da ih režete na četvrtine i ponudite svome mališanu.

 jagode 2 godine.jpg Izvor: Instagram Screenshot

Jagode su voće bogato antioksidansima i pune su vitamina C. Imajte na umu da poneka djeca mogu pokazati alergiju na jagode pa ih pazite na količinu koju bebi dajete kada ih prvi put jede. Također, bilo bi idealno da jagode budu iz nekog uzgoja za koji znate da je siguran, odnosno da nisu tretirane kemikalijama

Tradicionalniji pristup dohrani zagovara da se jagode i bobičasto voće uvode u prehranu nakon 8. mjeseca bebina života, a novi pristup kaže kako to može biti čim je beba počela s dohranom. Kada god da uvedete ovo voće, važno je da vaša beba u njezinu okusu može sigurno uživati.

Možda će vas zanimati

Najnovije

Najpopularnije