Inspiraciju za ime za dijete možete potražiti bilo gdje, pa tako i u horoskopu. Svaki astrološki znak ima i pripadajuća imena koja će još više dočarati karakter osobe. Pogledajte koje bi idealno pristajalo vašem djetetu

OVAN

Osobe rođene u znaku Ovna preuzimaju rizik, vole novitete, brzinu i žive za pobjedu. Za djevojčice rođene u ovom znaku najbolja su imena Andrea (jaka i hrabra) i Dea (snažna), a dječacima Ovnovima pristajat će ime Aleksandar (zaštitnik ljudi).

BIK

Bik je zemljani znak kojim vlada Venera, planeta ljubavi, ljepote i bogatstva. Zato su za djecu koja su rođena u ovom znak odlična imena kao što su Lada (boginja ljubavi i ljepote koja se budi u proljeće), dok bi roditelji dječaka Bikova mogli uzeti u obzir imena Vito i Vid koji potječu od latinske riječi vita, što znači ‘pun života’.

BLIZANCI

Blizancima vlada Merkur i osobe rođene u ovom znaku obično su šarmantne, domišljate i sklone nestašlucima. Djevojčicama će pristajati imena Julija (mladolika), Sofija (mudrost) i Hana (sreća), a dječaci mogu nositi ime kao što je Gabrijel (heroj).

RAK

Rak je na glasu kao emocionalan, ljubazan, brižan, nježan, pa će djevojčicama u ovom znaku pristajati imena Ana (dobrota) i Luna, a dječacima imena kao što su Oliver (dobroćudan) i Julijan (blistav).

shutterstock_1694384167.jpg
Shutterstock Djevojčicama rođenim u znaku Raka pristajat će imena Ana (dobrota) i Luna

LAV

Osobe rođene u znaku Lava su osjećajne, ponosne, odane i rođeni vođe. Djevojčicama savršeno pristaju imena kao što su Elenora (sjajna) i Sunčica, a dječacima Lav (hrabar).

DJEVICA

Djevice uvijek misle da znaju što je najbolje za druge i posjeduju istančan osjećaj za red i rješavanje problema. Bebama rođenima u ovom znaku najbolje će pristajati imena kao što su Klara (sjajna), Mona (plemenita) i Hugo (razum), ako čekate sina.

VAGA

Vage su ekstroverti, druželjubivi, veseli, pošteni. Djevojčicama rođenima u znaku Vage odlično će pristajati ime Anabela (ljupkost), a dječacima Danijel (dan) i Izak (smijeh).

ŠKORPION

Škorpion je najintrigantniji horoskopski znak. Odlikuju ga strast i želja za uspjehom. Bebama rođenim u ovom znaku pristajat će imena kao što su Matilda i Niko (pobjednik).

STRIJELAC

Strijelci cijene slobodu, tragaju za istinom i šire filozofiju. Idealna imena za pripadnike ovog znaka su Barbara (tuđa) i Nadja (nada), a dječacima Ivor (strijelac).

JARAC

Jarci su stratezi i hedonisti. Odgovarat će im imena kao što su Lukas (svjetlost) i Tara.

shutterstock_1735279244.jpg
Shutterstock Ribe žive u svom svijetu i zato su vrlo osjećajne i empatične

VODENJAK

Vodenjaci su osobe koje se ne zamaraju društvenim konvencijama i pritiscima. Slobodoumni su i pravi individualci. Djevojčicama bi stoga najbolje pristajal imena Alisa (istina, vjernost), Frida (mir), Simona (uslišeno). Za dječake je idealno ime Damjan (onaj koji pobjeđuje).

RIBE

Ribe žive u svom svijetu i zato su vrlo osjećajne i empatične pa im treba tražiti i takva imena. Roditelji bi mogli razmisliti o imenima Oliver, izvedenom iz riječi olivarius koja znači maslina, Lana, Jelena i Helena koje na hebrejskom znači zavodljiva.