Počinje vladavina horoskopskog znaka Jarac, a ako i vi očekujete bebu između 22. prosinca i 20. siječnja, dobro je znati kakve ih osobine krase. Astrologija tvrdi da su djeca u horoskopskom znaku Jarca vrlo tvrdoglava, pametna i samouvjerena, a opet osjetljiva.
Intenzivan odnos s majkom

Jarčevi su u vatrenom odnosu s majkama. Intenzivan odnos majke i djeteta u horoskopskom znaku Jarca, definitivno može stvoriti napetost, a ponekad i frustraciju.

Nemojte brinuti jer, koliko god da između vas postoji tenzija, uvijek ćete imati razlog da se ponosite svojim malim Jarčevima. Kako sazrijevaju i odrastaju, i dinamika vašeg odnosa će se mijenjati, a moguće je da ćete kasnije postati i najbolji prijatelji.

Predvidljivi su

Od djeteta u horoskopskom znaku Jarca uvijek ćete znati šta možete očekivati, bez obzira na to je li u pitanju spavanje ili neka dnevna aktivnost. No promjena ritma kod beba može izazvati frustracije.

Jarčevi vole znati što se događa, pa ako im se sprema neka veća promjena poput preseljenja, promjene vrtića i slično, prvo im objasnite što ih očekuje.

Uspješno svladavaju izazove

Djeca Jarčevi su uspješna u svladavanju novih izazova. Ako primijetite da postaju nezadovoljni, jednostavno im dajte novi zadatak, i to će ih ponovno pokrenuti.

roditelji na podu s bebom
Shutterstock 

Iako će vam ponekad djelovati vrlo ozbiljno, znajte da oni žude za vašom pažnjom jer imaju nježnu stranu koju ne vole pokazivati.

Tvrdoglavi i samostalni

Ono što Jarčevi naume, znajte da će realizirati. Oni neće plakati kako bi dobili to što žele, jednostavno će imati strpljenja i osećaja za pravi trenutak. Najbolji način da ih natjerate da rade ono što vi želite jest da ih nagradite.
Oni su vrlo samostalni, pa ako dođu u neku nedoumicu, dopustite im da razmisle i da stvari razriješe sami.

Prilagodljivi su

Imaju sposobnost da se prilagode svakom okruženju. Iako kao i sva djeca, pokazuju frustraciju u novoj situaciji ili okruženju, nemojte se brinuti jer će se vrlo brzo prilagoditi.

Pažljivo biraju prijatelje

Jarčevi su ipak stare duše, što znači da se savršeno vesele druženju kod kuće i vjerojatno će imati samo dvoje ili troje najbližih prijatelja.