Puni iznenađenja, nježni i iznimno emotivni – ovo su najčešći opisi horoskopskog Raka. Iako je sve to istina, ovi mališani su puno više od pukih emotivaca. Otkrivamo kojih sve 7 zanimljivih karakteristika krase malene Rakove.


1. SKLONI SU ČESTO MIJENJATI RASPOLOŽENJE

Ovom vodenom znaku raspoloženje se mijenja onoliko često koliko se mijenjaju plime i oseke. Očekujte da će vaš mališan jedne sekunde biti iznimno sretan, a već druge ljut, treće ravnodušan, a već četvrte smiren i sabran. Važno je napomenuti da bebe Rakovi plaču više od beba rođenih u drugim horoskopskim znakovima.

2. OBOŽAVAJU VODU I MORE

Rak je životinja koja može živjeti i na kopnu i u moru. Tako je i malenim Rakovima kupanje često omiljena aktivnost stoga nećete pogriješiti ako svog mališana upišete na satove plivanja i druge sportove vezane za vodu.

shutterstock_283616057.jpg
Shutterstock Malenim Rakovima je kupanje često omiljena aktivnost

3. JAKO SU VEZANI ZA MAJKU

Dom i obitelj iznimno su važni malenim Rakovima, koji su više no ostali znakovi privrženi roditeljima, posebno majci. Izvan sigurnosti obiteljskog doma postaju povučeni i sramežljivi i teško se prilagođavaju novim ljudima. Stoga ne bi bilo loše izdvojiti dodatno vrijeme kako biste pomogli svom Raku da se prilagodi na boravak u vrtiću.

4. NJEŽNI SU I BRIŽNI

Jako su osjetljivi na tuđe osjećaje, privrženi i brižni. Vole snažno, ali se isto tako žele osjećati voljeno. Obasipajte ih pohvalama i ohrabrujte ih – procvjetat će. Mali Rakovi brinu o lutkama i plišanim životinjama, a obožavaju i kućne ljubimce, stoga ne bi bilo loše razmisliti o karijeri u medicini jednog dana.

5. OBOŽAVAJU HRANU

Ovi mališani vole jesti i vole pomagati u kuhinji - od pripremanja hrane do postavljanja stola. Jedina se opasnost krije u činjenici da su skloni prejedati se uslijed emocionalnih problema.

shutterstock_627989690.jpg
Shutterstock Ovi mališani vole jesti i vole pomagati u kuhinji

6. MALENI TVRDOGLAVCI

Kad nešto odluče teško će promijeniti mišljenje. Dijete Rak sve primjećuje i sve pamti, njima je nemoguće nešto sakriti. Djeca rođena u ovom znaku imaju tendenciju prešutjeti stvari koje ih smetaju. U tim se situacijama povlače u sebe, postaju mrzovoljni i kivni.


7. S NJIMA JE ODGOJ LAGAN

Unatoč čestim promjenama raspoloženja, maleni Rakovi su djeca koju je lako odgajati.Nisu skloni agresivnom ponašanju, pa postoji mala mogućnost da će se vaše dijete naći u nevoljama, odnosno da će nekoga fizički napasti. Djeca rođena u znaku Raka obično imaju imaginarne prijatelje i mogu se satima igraju sami. Kazne ili stroga pravila ne funkcioniraju u odgoju ove djece, radije odaberite konstruktivan razgovor.