Dijelom sredstava od svakog prodanog P&G-ovog proizvoda u trgovinama dm-a osigurali sportsku opremu za 25 vrtića

U suradnji s dm-om, tvrtka Procter & Gamble je tijekom srpnja i kolovoza provela promotivnu humanitarnu kampanju u kojoj su prikupljana sredstva za nabavu sportske opreme koja je donirana za ukupno 25 vrtića s područja cijele Hrvatske.



Sama kampanja dio je nacionalnog programa za promociju razvoja mladih kroz sport i olimpijske vrijednosti u sklopu desetogodišnjeg partnerstva s Međunarodnim olimpijskim odborom, a podržana je i od strane Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske. Sredstvima prikupljenim u ovoj akciji nabavljena je vrijedna sportska oprema za 25 uključenih vrtića.



Potrebe dječjih vrtića širom Hrvatske su velike i oni često nemaju dovoljno sredstava za nabavku stvari poput sportske opreme. No, mogućnost bavljenja sportom izuzetno je važna za djecu vrtićke dobi i njihov pravilan psihofizički razvoj, stoga je postojanje kvalitetne i prilagođene sportske opreme važno za svaki vrtić i djecu koja u njemu svakodnevno borave. Na taj način ostvaruju se uvjeti za aktivno bavljenje tjelovježbom i sportom te njihov pravilan razvoj.



Cilj kampanje
Cilj ove promotivno-humanitarne kampanje je da se kroz sport i olimpijske vrijednosti doprinese razvoju djece vrtićke dobi, a sredstva za kupnju sportske opreme prikupljana su odvajanjem priloga od svakog prodanog P&G-ovog proizvoda u trgovinama dm-a. Akcija je obuhvatila sljedeće robne marke: Jar, Lenor, Pampers, Head&Shoulders, Ariel, Old Spice, Gillette, Pantene, Duracell i Oral-B.



U akciju je uključeno ukupno 25 vrtića s područja cijele Hrvatske, a oni uključuju:


DV „Poletarac“ Zagreb, DV „En ten tini“ Sesvete, DV „Hrvatski Leskovac“, DV „Vrbik“ (objekt Cvjetno naselje) Zagreb, DV „Bakar“, DV „Cvrčak“ Mali Lošinj, DV „Tratinčica“ Brinje, DV „Pahuljica“ Gospić, DV „Cvrčak“ Beli Manastir, DV „Radosno djetinjstvo“ Ivankovo, PU „Pupoljak“ Otok, PO „Pčelica“ Vinkovci, DV „Karlovac“, DV „Petrinjčica“ Petrinja, DV „Varaždin“, DV „Sardelice“ Starigrad, DV „Vanđela Božitković“ Hvar, DV „Ciciban“ Dubrovnik, DV „Kaštela“ Kaštel Stari, DV „Trnsko“ Zagreb, DV „Kosjenka“ Slavonski Brod, DV „Trnoružica“ Slavonski Brod, DV „Lastavica“ Punat, DV „Fijolica“ Novigrad Podravski te DV „Bubamara“ Donja Stubica.



Procter & Gamble jedna je od najvećih svjetskih multinacionalnih kompanija koja uvelike pridonosi zajednicama u kojima djeluje. Kao društveno odgovoran član zajednice, Procter & Gamble podupire cijeli spektar aktivnosti s ciljem pomoći najugroženijim članovima društva u sklopu svog globalnog programa „Živi, uči, napreduj” jer smatra kako je pomaganje onima kojima je to najpotrebnije dužnost svake ozbiljne i društveno odgovorne kompanije.