Ako ste mama, onda sigurno u jednom danu:

  • 157 puta kažete: „Pospremi svoje igračke!“
  • 75 puta lijepo zamolite: „Pojedi do kraja!“
  • 379 puta naglasite: „Ne tuci brata/sestru!“
  • 12 puta napomenete: „Sve ću reći tati!“
  • svake 3 minute čujete: „Mama, mama, mama!“

Zbog toga se osjećate bespomoćno, iscrpljeno i potpuno zarobljeno? Onda je ova radionica za vas. 24. travnja, u 17 sati,online na Zoomu održava se radionica o odgoju naziva "Odgoj: igre moći ili borba za ljubav?" u kojoj vas psihoterapeutkinja Mirjana Belavić vodi do mentalne slobode u roditeljstvu. Ova radionica pomaže roditeljima da jednom zauvijek izađu na kraj s tantrumima - ali onim svojima!

Uloge roditelja i djece obilježene su različitim percepcijama odnosa, pa se zato i roditeljima i djeci često čini da se igraju moći ili bore za ljubav. Koliko vam je poznata frustracija prilikom 263 bezuspješne molbe ili zahtjeva vašoj djeci da se spreme za spavanje ili prestanu svađati!?

Bez obzira na to radi li se o svakodnevnim „sitnim“ izazovima male djece (odlazak na spavanje, dijeljenje igračaka, žicanje u trgovini) ili ozbiljnijim zahtjevima adolescenata (izlasci, prve ljubavi, dramatična prijateljstva, otpor u školi i kod kuće), svaki roditelj se barem 138 puta u roditeljskom stažu osjećao bespomoćno, iscrpljeno i potpuno zarobljeno (slobodna procjena autorice).

Kroz 90 minuta radionice polaznice imaju mogućnost osvijestiti koje potrebe nas vode u situacijama kad se u roditeljstvu pojavi frustracija, razumjeti važnost potreba koje pokreću i nas i djecu, te osmisliti nove načine usklađivanja s djetetom kako bi se približili jedni drugima i bili sretniji i slobodniji u tom odnosu.

Ovu radionicu Mirjana je osmislila na temelju postavki teorije izbora i realitetne terapije, ali i vlastitog iskustva u roditeljstvu svoje troje djece. Radionica se nadopunjuje s Treningom Mentalne Slobode kojeg trenutno jedina u Hrvatskoj provodi kao Certificirani Praktičar Mentalne Slobode.

Trening omogućuje polaznicima da sami ovladaju osnovnim postavkama teorije izbora i uz stručno vodstvo ih primijene u svim područjima života kako bi učinkovito vladali svojim emocijama i mislima.

Iako odgoj ponekad doista djeluje kao igra moći ili borba za ljubav, mentalno slobodna mama zna kako te igre moći i borbu za ljubav transformirati u pozitivno iskustvo iz kojeg će i ona i dijete izaći kao pobjednici.

Dojmovi polaznica govore da je ovo jedina radionica koja vam je potrebna da bi se u odgoju osjećali ispunjeno i uravnoteženo, bez tantruma:

Ova radionica je točno ono što mi je trebalo da se prestanem uzrujavati zbog svake sitnice i konačno počnem vjerovati sebi i svom djetetu.

Najkorisnija od svega mi je tablica kojoj ću se vraćati svaki put kad se uhvatim u borbu s djecom, i sama sa sobom.

Najznačajnija spoznaja od svih je da nisam bespovratno zeznula svoju djecu. To je točno ono što mi je trebalo!

Više informacija i link za prijavu na radionicu