Sramežljivu djecu često odmah okarakteriziraju kao introverte, ali to ne mora biti pravilo. Introverti, za razliku od sramežljivaca, odabiru igrati se sami i biti u svome svijetu, a sramežljivci zapravo vole biti u društvu samo zbog neke nesigurnosti nisu komunikativni na prvu. Obično čekaju da im se druga djeca približe i rijetko će učiniti prvi korak u upoznavanju sa svojim vršnjacima.

Nakon što se opuste, mogli bi vas iznenaditi koliko vole pričati i igrati se s drugima. No čim im priđe nepoznata osoba, ponovno postaju sramežljivi.

Djeca rođena u sljedećih 5 znakova Zodijaka su pravi sramežljivci.

1. Rakovi

Rak se često naziva najstidljivijim horoskopskim znakom, ali nije baš tako. U obiteljskom okruženju, gdje se osjećaju sigurnim, mališani rođeni u ovome znaku su vrlo glasni i uporni, ali kada se radi o nepoznatim osobama, ne možete od njih izvući ni riječ. No nije uvijek uzrok njegove distanciranosti samo sramežljivost, ponekad je Rak samo promatrač koji traži način kako se uklopiti u novo okruženje.

sramežljivo dijete
Shutterstock 

2. Ribe

Predstavnici ovoga vrlo osjetljivog i emotivnoga znaka obično zauzima prvo mjesto na popisu sramežljivih znakova Zodijaka. Prvi dan u vrtiću ili školi za njih je pravi pakao. Moraju se suočiti s toliko novih ljudi, situacija i sve ih na neki način doživjeti. Važno je da nova djeca ili tete u vrtiću pronađu pravi način komunikacije s vašom Ribicom pa će se ona brzo opustiti i uspjeti prevladati sramežljivost.

3. Škorpioni

Možda će vas ovo doista iznenaditi, ali Škorpioni su u načelu sramežljivci. No uzrok je njihove sramežljivosti što su po prirodi nepovjerljivi, tako da mali Škorpion neće tako olako sklapati nova prijateljstva sa svojim vršnjacima. Njemu je prije svega potrebno vrijeme da stekne povjerenje i osjeća se sigurno s osobama oko sebe. Nemojte ga tjerati da pobijedi svoju sramežljivost niti ga na silu ostavljati u igraonicama ako to ne želi, samo će postati još povučeniji.

4. Djevica

U ranom djetinjstvu Djevice nisu pretjerano sramežljive. No čim dožive prvo ruganje svojih vršnjaka ili neprihvaćanje, oko sebe stavljaju štit. Što su stariji, više će razmišljati o tome što svi u društvu misle o njima i s tim strahom ulaze u nove kontakte.