Od malih nogu možete vidjeti koje će biti one ‘teške’ osobine koje će dijete prenijeti sa sobom u odraslu dob. Neki klinci čim progovore, jedva čekaju priliku da se nadmudruju sa svojim roditeljima, braćom i sestrama, vršnjacima, a razina njihove uvjerenosti u to da su uvijek u pravu je začuđujuća.

Ponekad to može biti slatko, no što su djeca starija, slatkoća prelazi u ‘natezanje’ s djetetom koje često nije spremno na suradnju pa dolazi do problema.

Naravno, teško je bilo što korigirati u odgoju ako dijete ne prihvaća mogućnost da je pogriješilo i da njegova percepcija događaja nije mjerilo ispravnosti.

Dvije djevojčice se svađaju oko igračke
Shutterstock 

Djeca s takvim osobinama pravi su izazov za roditelje jer nikad ne znate kada će biti spremna uvidjeti svoju pogrešku i ispričati se. Djeca rođena u sljedeća 4 horoskopska znaka rijetko priznaju svoje pogreške i uvjerena su da je njihova perspektiva baš uvijek ona prava.

Bikovi

Bik je najtvrdoglaviji horoskopski znak, pa ne čudi što je na vrhu liste. Djeca rođena u ovome znaku toliko su fokusirana na svoje gledište da im je teško vidjeti drugu stranu. Čak i ako im strpljivo i u detalje objasnite u čemu su pogrešili, oni imaju unaprijed spremne odgovore. Toliko su tvrdoglavi da nikada neće odustati od svojih stavova, a samim tim neće ni priznati grešku.

Vodenjci

Ako je mali Vodenjak udario brata ili sestru, oteo igračku ili ih na bilo koji način povrijedio, koliko god razgovarali s njim, ne očekuje da će se ispričati. Prilično su svojeglavi pa se neće ispričati čak ni kada su svjesni da su nekoga povrijedili.

Škorpioni

Osobe rođene u znaku Škorpiona imaju duboko uvjerenje da isprika otkriva njihovu ranjivost. Čak i kada znaju da su pogriješili, spremni su već od malih nogu manipulirati situacijom sve dok vas ne uvjere da ste vi glavni krivac za sve i osoba koja bi se trebala ispričati. Toliko su inteligentni da se mogu izvući iz svake situacije.

Lavovi

Lavovi su previše egoistični da bi priznali pogreške. To je za njih pitanje ponosa. Čak i kada su svjesni da su učinili nešto loše, nikad to neće priznati. Možete od njih očekivati da će vam se na neki drugi način iskupiti, ali ispriku sigurno nećete dobiti.