Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DOULA JOŠ UVIJEK DOJI 5-GODIŠNJEG SINA: Na Instagramu je izvrijeđali i optužili da je zlostavljačica

Autor Sanja Matasić

Dojenje je izbor majke, a dob do koje će dojiti svoje dijete uglavnom je kulturološki uvjetovana, pa svatko tko 'iskače', neminovno je obilježen

 doji 5 godina dječaka.jpg Izvor: Instagram

Mama dvoje djece Lauren McLeod, iz Pertha u Australiji, odlučila je na svome instagramu objasniti svoje razloge zašto svoga sina još uvijek doji iako ima već 5 godina.

Naime, 29-godišnja Lauren, po zanimanju je doula i upućena je u mnoge tajne poroda i majčinstva, a zbog njezine odluke da doji sina Bowieja dokle god on ne izrazi želju da prestane, mnogi su je proglasili 'bolesnom' i zlostavljačicom.

Lauren je za FEMAIL izjavila kako je odlučila dojiti jer je to ono što je 'bilo najbolje' za nju i njezino dvoje djece.

'Imala sam sreću što nisam imala problema s dojenjem, a dobrobiti dojenja su iznimno veliki za sve nas' rekla je Lauren.
'Moja djeca i ja imamo prekrasnu vezu zahvalna sam što dojenjem mogu podržati razvoj njihovih tijela i mozga. Sigurna sam da bismo jednako bili povezani i da ne dojim, ali nama baš odgovara dojenje', smatra australska mama.


Lauren na Instagramu dijeli fotografije na kojima doji petogodišnjeg Bowieja i dvogodišnju kćer Tigerlily i kaže da se ne obazire na pogrdne komentare koje joj mnogi svakodnevno upućuju. Kako su joj djeca rasla, tako su sama postavljala granice pa trenutno sina doji samo prije spavanja.

Prema Laureninim riječima, njezina djeca u dojenju pronalaze utjehu, ono ih 'umiruje da brže zaspu', smiruje ih kada su uznemirena, ublažava bolove kad su bolesni i jača njihov imunološki sustav.

O zlim komentarima kojima je obasipaju svakodnevno, Lauren kaže: 'Jednostavno ne čitam dio s komentarima na društvenim mrežama, tako da ne vidim većinu ružnih izjava koje mi ljudi upućuju', rekla je za FEMAIL. Ako je netko negativan, jednostavno ga blokira i izbriše komentar.

'Nije vrijedno mog vremena i energije da odgovorim nekome tko već ima svoje mišljenje o meni i troši vrijeme na loše stvari', rekla je. 'U konačnici, ako se netko ne slaže s mojim izborom, to je u redu, to je samo njegovo mišljenje.'

Lauren smatra kako je mnogo negativnih mišljenja o dojenju utemeljeno na kulturološkim predrasudama i nedostatku obrazovanja o toj temi, što je dio razloga zašto je odlučila o tome otvoreno progovoriti, jednostavno je željela pomoći ljudima da shvate kako je dojenje prirodna i normalna stvar.

Možda će vas zanimati

Najnovije