Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

POSTALA SAMOHRANA MAMA NA NEOBIČAN NAČIN: Pronašla donora sperme preko interneta i kod kuće obavila umjetnu oplodnju

Autor Sanja Matasić

Sama je organizirala baš sve, i donora i pribor za oplodnju.

 umjetna oplodnja na internetu.jpg Izvor: TikTok Screenshot

Britanka Ennis Bailey odlučila je postati samohrana majka, ali na neuobičajen način. Na internetu je kupila pribor za oplodnju za 220 kuna, pronašla donora i umjetnu oplodnju obavila sama kod kuće.

Na svome TikTok računu 24-godišnjakinja redovito obavještava korisnike o razvoju svoje bebe Lorenza, a tvrdi da je, bez obzira na to što je naišla na osudu medicinske struke, sretna kao nikad u životu jer je postala majka.  

'Najbolji izbor ikad'

Ennis kaže da jedino želi pokazati drugima da imaju pravo na ostvarenje vlastitih snova i da, ako žele biti samohrane mame, imaju i takvu mogućnost. Na TikTok video se odlučila kao odgovor na brojna negativna mišljenja liječnika koji su je savjetovali da nikako ne ide na umjetnu oplodnju kao singl osoba pa je tako stavila u opisu videa:

'Svim liječnicima koji su me osuđivali što sam ostala trudna donacijom sperme.'

@the.ennis.family Best choice ever #donorbaby#newborn#singlemum#fyp♬ original sound - lyrics

Ennis je u prethodnim videima objasnila da je koristila web stranicu za donore sperme kako bi pronašla idealnog muškarca koji je već imao iskustva s doniranjem sperme. Nakon što je pronašla 'pravoga', 24-godišnjakinja je potom nabavila pribor za oplodnju online od pružatelja posebnih medicinskih usluga.

'Nisam imala posebne zahtjeve, već sam samo željela nekoga pouzdanog i što je moguće zdravijeg', objasnila je. 'Željela sam da moje dijete ima mogućnost imati braće i sestara', objašnjava Ennis.

Donor ju je posjetio u njezinu domu, dao joj uzorak sperme, a ona je potom upotrijebila pribor, koji je sadržavao sterilne čašice, štrcaljke i testove za ovulaciju, i obavila oplodnju.

'Bilo je lako i uopće nije neugodno', ispričala je.

Njezin je donor odlučio ostati s njom u kontaktu i primati novosti o njihovom sinu Lorenzu, kojem će također u budućnosti biti poznat identitet njegova oca.   

'Bit će mi donor ako budem željela još djece'

'Shvatila sam da ne želim biti u vezi da bih imala dijete', ispričala je Ennis za The Sun. Donor je Lorenzovo rođenje također smatrao pozitivnim iskustvom jer je pristao ponovno biti Ennisov donor za 'onoliko djece koliko želi'.

U jednom je videu čak napisala 'Googlam 'kako je to imati dvoje [djece] mlađe od dvije [godine]' jer se moj donor uskoro vraća iz Italije.'

Možda će vas zanimati

Najnovije