Roditelji svojoj djeci pokazuju ljubav na toliko načina. Od nježnih dodira, zagrljaja, u zajedničkoj igri i druženjima, poljupcima i komplimentima. Posebno je zanimljivo gledati kako djeca svoju ljubav pokazuju roditeljima. Mama Christine Knight s bloga Adventure, Baby! zabilježila je kako joj njezina predškolarka pokazuje ljubav, a u opisu će se zasigurno naći i mnogi roditelji.

Fizički dodir

Osim očiglednog pokazivanja ljubavi u obliku zagrljaja i poljubaca, djeca ljubav pokazuju i trljajući svoje lice uz vaše, držeći vas za ruke i sjedanjem u vaše krilo. Kad vas traže da ih nosite, odmaraju glavu na vašem ramenu i namještaju se u vašem zagrljaju, pokazuju vam veliko povjerenje i ljubav.

Mali darovi

Djeca vole ubrati cvijet ili pokloniti neki zanimljivi kamen mami i tati. Neka će djeca naslikati poseban crtež, samo za vas. Christine kaže kako su joj džepovi uvijek puni malih darova, cvijeća, žirova, lišća i peteljki koje joj njena djevojčica poklanja kao iskaz ljubavi.

Lijepe riječi

Christine je primijetila kako njezina kćer ima posebnu boju glasa kad joj se obraća, drugačiju nego kad razgovara s drugima. Osjeća se posebno voljeno kad joj kaže da je voli ili da joj je ona baš dobra prijateljica.

mama i dijete pričaju
Shutterstock 

Zajedničko vrijeme

Kada djeca žele roditeljsku pozornost to je zato što ih vole i uz njih se osjećaju potpuno. Iako nam ponekad može biti frustrirajuće tisuću puta u danu čuti da nas netko treba i želi da se igramo s njim, ali to je djetetov poziv na ljubav i žudnja za zajedničkim vremenom.

Noćne posjete

Kad vam dijete usred noći dođe u sobu ili se zavuče u krevet to je zato što utjehu traži u mami i tati. Možda se boji mraka ili je loše sanjao, ali vaša uzajamna ljubav je tako velika da dijete zna da će mu uz vas odmah biti bolje.

Pomoć u kući

Djeca vam svoju ljubav pokazuju i tako što vam žele pomoći u svakodnevnim situacijama poput pripreme ručka ili usisavanja. Žele iskusiti odraslu stvarnost i biti dio nje, kao vaša podrška.