Kada je u pitanju preljub među slavnim parovima, u medijima se često u posljednje vrijeme spominje američki reper A$AP Rocky. Naime, dok njegova zaručnica Rihanna prolazi kroz zadnje tromjesečje trudnoće, izgleda da se njezin partner dobro zabavlja.

Nakon nedavne objave Louisa Pisana na Twitteru proširila se vijest kako je pjevačica uhvatila svoga zaručnika u preljubu s jednom poznatom dizajnericom, ali ovi su se navodi ipak ispostavili kao netočni.

Nije prošlo ni mjesec dana, a The Sun je objavio kako je Asap uhvaćen na Instagramu u ‘sumnjivom’ dopisivanju s instruktoricom veslanja na dasci Jilly O'Donnell.

Navodno, ova 45-godišnjakinja na Instagramu često objavljuje fotografije u bikiniju, a Rocky joj je poslao čak tri poruke eksplicitnoga sadržaja, na koje ona nije odgovorila.

Ne morate se čuditi, preljub u trudnoćinije ništa novo. Međutim, unatrag nekoliko godina takve su priče postale prilično česte, što pokazuju i statistike.

Koliko je česta prevara tijekom trudnoće partnerice?

Prema istraživanju, 1 od 10 muškaraca, koji će biti očevi, vara svoje trudne partnerice. Nažalost, kako beba raste u trbuhu, tako se i povećavaju šanse za preljubom.

Postoji nekoliko čimbenika zašto se to događa, a jedan od najčešćih je nesposobnost partnera da podnese sve promjene i težinu novih obaveza koje nosi trudnoće.

No, varaju li trudne partnerice svoje partnere? Da, sigurno ima i takvih slučajeva, no oni su puno rjeđi. Naime, znatno je niži postotak jer u tom razdoblju u ženama se pojavljuje i majčinski instinkt pa postaju zaštitnički nastrojene prema obitelji.

Također, trudnice imaju manje mogućnosti da prevare partnera jer njihovo tijelo tijekom trudnoće, budimo iskreni, i nije baš doraslo tome zadatku. I sami znate kakvim je sve tjelesnim promjenama podvrgnuta žena devet mjeseci trudnoće.

Drugo, varanje podrazumijeva i trošenje veće količine novca nego inače, što mnoge buduće majke ne žele činiti.
I u konačnici, dok je žena trudna, muškarci ih ne vide nužno kao 'žene', već kao 'majke'. Zbog toga je manje vjerojatno da će započeti neplatonsku vezu.

6 znakova da muškarci varaju svoje trudne partnerice

Kada dođe do preljuba u vezi, najčešće ona druga, vjerna strana 'osjeti' da nešto nije u redu. No pod utjecajem hormona, možete svašta osjećati a da to ne bude realno. Ipak, postoje neki pokazatelji da partner više nije samo usmjeren na vezu s trudnom partnericom.

1. Nagla promjena ponašanje prema trudnoj partnerici

Ovo je jedan od najčešćih znakova da partner nešto ima 'sa strane'. Nekad je bio drag i pažljiv, a sada se počinje distancirati. Jedan od razloga je osjećaj krivnje ili samo pokušaj da prikrije svoju avanturu. Možda se ta promjena ponašanja ne treba očitovati u velikim stvarima, nego je riječ samo o sitnicama koje su prije činile vaš odnos romantičnim, a sada ih više nema.

Stručnjak otkriva što je uzrok svađa u obitelji
Shutterstock Stručnjak otkriva što je uzrok svađa u obitelji

No postoje i slučajevi kada partner pokušava prikriti svoju prevaru promjenom ponašanja nabolje. Može postati pažljiviji i privrženiji, i to čini samo kako trudna partnerica ne bi postala sumnjičava. Ovo je jedan od načina na koji mnogi od njih uspijevaju zadržati ljubavnice dugi niz godina.

2. Manje su angažirani u odnosu

Partner koji ima odnos izvan veze žonglira s dvije osobe odjednom. I zato je neminovno da postane manje usredotočen i manje angažiran. Najčešće izgleda kao da razmišlja o puno stvari i ne može pratiti razgovore. Također, može se činiti odbojnim i trajno umornim.

3. Često je odsutan

Još jedan bolan, ali očit znak da je partner u preljubu česta su  izbivanja od kuće, pa čak propuštanje pregleda kod liječnika ili propuštanje bilo kakvih zajedničkih aktivnosti vezanih uz pripremu za dolazak bebe.

4. Uvijek postoji 'dobar' izgovor

Naravno, vi i partner živite zajedno. Na primjer, zamolili ste ga da obavi neke zadatke, ali umjesto da to završi za sat vremena, on dolazi kući nakon nekoliko sati.

Kada druga strana očito izmišlja obaveze i stalno traži izgovore za izbivanje, to može ukazivati na nevjeru.

5. Odjednom troši više novca

Partner koji vara često će podizati više gotovine nego inače. Naravno, treba mu cash za vrijeme provedeno s ljubavnicom. T 

6. Razdražljiv je i zauzima obrambeni stav

Kada je partner u preljubu, stalno se osjeća kao da je pod povećalom. Kao rezultat toga, svaki put kada se osjeća ugroženim, žestoko će se braniti.

Na primjer, ako postavite pitanje zašto je kući došao kasnije nego inače, ne treba vas iznenaditi njegova pretjerana reakcija.

Zašto muškarci varaju trudne partnerice?

Apsolutno nema isprike za preljub, a pogotovo tijekom partneričine trudnoće. Umjesto da partner sudjeluje i još više se zbliži s trudnom partnericom, na ovaj način pokušava pobjeći od svoje odgovornosti.

No postoje razlozi zbog kojih muškarci pribjegavaju takvome ponašanju.

1. Osjećaju se zanemareno
Kada je žena trudna, mnogi muškarci počinju osjećati da više nisu toliko važni u životu svoje partnerice jer joj se prioriteti mijenjaju. Osobe s izraženim egom to ne mogu podnijeti. Kao rezultat toga, osjećaju da je opravdano pronaći nekoga tko će ih uvijek stavljati na prvo mjesto.

2. Ne mogu podnijeti promjene raspoloženja
Trudnoća sa sobom nosi česte promjene raspoloženja. Kod nekih trudnica, to može biti prilično ekstremno, a partner se nije u stanju nositi s takvim emotivnim oscilacijama.
Umjesto strpljenja i razumijevanja, neki muškarci traže opravdanje zašto ulaze u vezu s drugom osobom.

3. Nisu spremni za očinstvo
Ne znači da je partner spreman za očinstvo samo zato što ste vi trudni. Čak i ako izgleda kao da je sretan, možda je preplašen i ne zna što ga očekuje. Za neke, taj strah može biti prilično intenzivan pa u preljubu pronalaze 'spas'.

muškarac na mobitelu
Shutterstock 

4. Nedostatak seksa

Kada je žena u posljednjoj fazi trudnoće, spolni odnos nije isti jer se u njezinu tijelu događaju razne promjene koje utječu na libido. Neke žene potpuno izgube želju za fizičkim kontaktom, a neke, ako je trudnoća kritična, trebaju se suzdržavati od seksa.
Nažalost, zbog toga partner s jačim libidom može potražiti seksualni užitak izvan veze, za što svjedeno nema opravdanja.

Bez sumnje, trudnoća je vrlo izazovno razdoblje za partnerski odnos. Ne samo zbog tjelesnih i psihičkih promjena trudnice nego i zbog potpune promjene dinamike u partnerskom odnosu. 

Stoga, kao i tijekom svih izazovnih razdoblja otvorena komunikacija i međusobno razumijevanje stup je odnosa. No jedini način na koji možete ispuniti ove uvjete je kvalitetno provođenje vremena.   

No ako se preljub ipak dogodi, možda ćete se osjećati kao da vam se svijet ruši, i da sve što ste gradili godinama, propada. No posljednje što biste trebali učiniti jest kriviti sebe. To što vas je partner prevario, ne umanjuje vašu vrijednost kao žene. Ne znači da je ljubavnica ljepša, mlađa ili seksepilnija.  

Biti prevaren može boljeti, ali vi ste žrtva okolnosti. Umjesto da preispitujete svoju vrijednost i da vas preplave povrijeđenost i bol, najbolje je usredotočiti se na dobrobit vaše bebe.

Iako se preljub događa, ne biste trebali biti sumnjičavi prema svome partneru niti pokazivati bolesnu ljubomoru jer je to kontraporduktivno u odnosu.