Bebe su u maternici vrlo aktivne, zapravo one već žive svoj život, samo su zaštićene u vodenjaku sve dok njihov razvoj ne bude završen, a one spremne da prežive u vanjskom svijetu. I, vjerujte, nikako vašoj bebi nije dosadno.

Kako joj se razvijaju određeni organi, vaše dijete već u maternici svladava temeljne vještine i motoriku koje će koristiti kad sa se rodi.

Čim joj se razviju uši, beba uči prepoznavati razne zvukove, a među prvim zvukovima su mamin i tatin glas. Nakon što joj se razviju prstići i nožice, beba se počinje igrati, a omiljena joj je igračka pupkovina. Beba u trbuhu štuca, a sve kako bi se njihova pluća u razvoju pripremila za disanje na zraku. Ponekad tako intenzivno štucaju da to osjeti i mama. 

Iako kroz pupkovinu prima kisik, vaše dijete trenira svoj još nezreli respiratorni sustav: imitira udisaje i izdisaje, uvlačeći amnionsku tekućinu u nos. Zbog toga im nakon rođenja tekućina može izaći iz nosa.

Znanstvenici kažu da beba u trbuhu može razlikovati okus hrane koju mama jede. I još nešto, bebice ne samo što spavaju, one i zijevaju, baš kao odrasli, rade grimase, plaču, sišu palac, reagiraju na dodir, sanjaju i osjete svako mamino raspoloženje.

Ovo je snimka 3D ultrazvuka na kojoj točno možete vidjeti ponašanje bebe u maminom trbuhu, a i koja je razlika između snimke 2D i 3D ultrazvukom.