Imena djece biraju se prema različitim kriterijima, a svakako vrijedi pogledati i astrološku perspektivu. Dakle, ako želite uskladiti ime svoje bebe prema obilježjima znaka u kojem je rođena, evo nekih ideja.

Ovan: Neovisnost i visoka razina samopouzdanja

Ovna odlikuje visoka razina samopouzdanja i izrazita neovisnost, a često je i vrlo tvrdoglav. Natjecateljski duh je vrlo izražen, a ambiciozni su u postizanju svojih ciljeva. Djevojčice bi mogle nositi ime Arijana (što znači puna života). Dominik je idealno ime za dječake, a znači ‘gospodar’.

bebe rođene u znaku Ovna i Bika
Shutterstock 

Bik: Praktičan, a uživa u životu punim plućima

Upornost, tvrdoglavost, praktičnost, ali uživanje u obiteljskoj atmosferi, jelu i piću. No su Bikovi vrlo elegantni, vole lijepu odjeću i luksuz. Stoga, ime Viktorija, što znači ‘pobjednica’, kao stvoreno je za djevojčice rođene u ovome znaku. Za dječake astrolozi preporučuju ime Benjamin, što znači ‘sin desne ruke’.

Blizanci: Bistri, inteligentni i iznimno šarmantni

Inteligencija i neodoljivi šarm obilježavaju osobe rođene u ovome zračnome znaku, ali odlikuje ih neodlučnost. Za djevojčice je kao stvoreno ime Hana, u prijevodu ‘sreća’, a za dječake Gabrijel (heroj).

Rak: Puno emocija i visoko razvijena empatija

Obiteljski tipovi, emotivni i suosjećajni, ali su, što je možda kontradiktorno, i vrlo zatvoreni te uvredljivi. Astrolozi za djevojčice biraju ime Kora, što znači ‘nevina’, a za dječake Mikael ili Mihael, u prijevodu ‘dar od Boga’

Lav: Ponosan i hrabar

Baš kao kraljevi životinja, i osobe rođene u znaku Lava ponosne su i hrabre, a životna im je uloga zaštititi svoje najmilije.
Pa zašto se onda djevojčice ne bi zvale Leona (lavica) ili Almira (princeza), a dječaci Leon (lav) ili Erik (vladar).

bebe rođene u znaku Raka i Lava
Shutterstock 

Djevica: Vrijedna i nadasve praktična

Obzirne, vrijedne, praktične ali i i vrlo sitničave te ponekad zlopamtila. Prijedlog imena za djevojčice je Klara, što znači ‘sjajna’, a za dječake Ezra, u prijevodu ‘pomoć’.

Vaga: Društvena, ali neodlučna

Vage su društvene i vrlo diplomatski nastrojene iako ta diplomatska nastrojenost može značiti i koristoljublje. Kada su dovedene pred odluku, prilično 'važu'. Inga (moćna) je ime koje astrolozi preporučuju djevojčicama, a Sebastijan (uzvišen) dječacima.

Škorpion: Moćan i strastven

Osim što su moćni i strastveni, Škorpioni vole i uspjeh. No mogu biti vrlo strpljivi, ali s jasno postavljenim granicama prema drugima. Za djevojčice, prijedlog je Matilda ili ratnica, a za dječake Gregor, Grgur, što znači oprezan.

Strijelac: Najviše cijeni svoju slobodu

Oni žele biti slobodni i neovisni, ali su optimistični, ponekad i pretjerano samopouzdani. Astrolozi su se složili da je Leticija (veselje) idealno ime za djevojčice, a Ivor (branitelj) za dječake.

Jarac: Disciplinirani i odani

Jarčevi su odani i discplinirani iako ponekad mogu iritirati svoju okolinu pretjeranom ambicioznošću i samouvjerenošću. Tara, što znači ‘zvijezda’ ime je koje najviše odgovara djevojčicama, a Emil ili u prijevodu ‘natjecatelj’ izbor je za dječake.

Bebe rođene u znaku Jarca i Vodenjaka
Shutterstock 

Vodenjak: Slobodumni društvenjaci

Vodenjaci su društveni i slobodoumni, iako ponekad pretjerani individualci. Zašto se djevojčica ne bi zvala Frida (mir), a dječak Samir (zabavljač)?

Riba: Vječni sanjar

Osjetljive su i povučene, vole sanjariti, izraženoga umjetničkog duha. Zbog pretjerane osjetljivosti, lako se uvrijede.
Amalija, ime koje znači ‘nježna’, idealno je za djevojčice, a Kristorfor (onaj koji nosi Boga), za dječake.