Ako je vaša beba rođena u razdoblju od 20. travnja do 21. svibnja, imate malenoga Bika. Ovi proljetni klinci imaju snažnu osobnost s naglaskom na praktičnosti i tvrdoglavosti (Možda ste već primijetili?).

1. Vole se osjećati sigurnima, a obožavaju mekane dekice

Mali Bikovi žele stalno biti na vašim rukama jer im to daje osjećaj sigurnosti za kojim neprekidno žude. Obožavaju mekane i tople dekice, a vjerojatno su one bebe koje će uživati u povijanju. Potrebno im je posebno vrijeme za maženje i zagrljaj jer ih dodir umiruje te se osjećaju voljeno i prihvaćeno.

2. Maleni veseljaci

Bebe Bikovi rado se smiju, i to je dio njihova šarma. U stanju su svojim zaraznim osmijehom promijeniti i vaše raspoloženje. Nabolje, naravno.

3. Malčice kasne za svojim vršnjacima

Ako vaša beba Bik prohoda nešto kasnije od svojih vršnjaka ili ako vam se čini da kasni s nekim razvojnim prekretnicama, ne brinite se. Bikovi svladavaju vještine i uče svojim tempom, a drugi im pogrešno pripisuju da su tromi i lijeni. Oni su prije skloni vlastitu komforu i ne vole se izlagati nepotrebnom naporu, već čekaju trenutak kada se sami osjećaju spremnima za neku promjenu. Kada se osjete spremnima, brzo svladavaju nove sadržaje i u tome su prilično samopouzdani. Jednostavno, ne vole ni sa čim žuriti. Jedino, stoga, kada možete očekivati njihove tantrume, jest ako ih požurujete i zbog toga osjete vašu nervozu.

4. Uče kroz osjetila

Bikovi su poznati po svojoj sposobnosti da percipiraju svijet s pet osjetila. Folusirani su na okuse, mirise, boje, zvukove i dodire. Kao zemljanome znaku, njihovo tijelo im je mjerilo onoga što im se sviđa i što im se ne sviđa.

5. Mogu biti posesivni

Bilo da se radi o omiljenom roditelju, bratu ili sestri, crtiću, igrački ili hrani, beba Bik će uvijek jasno staviti do znanja što voli i želi. Dugo se zadražavaju kod svoga prijelaznog objekta jer im daje osjećaj povezanosti i bliskosti s omiljenim roditeljom te ih podsjeća na toplinu doma.

6. Obožavaju glazbu i uživaju u ljepoti

Ove bebe, kojima vlada Venera, jednostavno, uživaju u lijepim stvarima oko sebe, zapravo uživaju u svemu što je lijepo, pa tako i u prirodi. Kao roditelj, podržite svoje dijete, vodite ga u prirodu, šetnje parkovima, vodite ga na lijepa i smirujuća mjesta. Bikove privlače i ugodni zvukovi. Potaknite ih da se bave glazbom i plesom jer ćete tako potaknuti njihovu kreativnost.

7. Vole strukturu i granice

Djeca Bikovi žele strukturu, vole znati da se stvari događaju u određeno vrijeme, da su planirane. Najbolje se razvijaju unutar jasno postavljenih granica.

8. Važna im je hrana

No... vrlo su izbirljivi kad je jelo u pitanju. Imaju svoj ukus i bit će 'teški' probati nešto novo. Njihovo raspoloženje ovisi o tome jesu li se najeli i jesu li zadovoljni onime što su jeli. No ograničite slatkiše jer su skloni pretjerati u onome što im se omili.

beba jede kašicu
Shutterstock 

9. Za napredak, trebat će nježni poticaj!

Zbog toga što baš vole zadržati se u zoni konfora, s vremena na vrijeme možda će ipak trebati blagi poticaj. Stoga, promjene neka budu blage i nježne, i nikako ih nemojte opteretiti svojim očekivanjima ili zahtjevima jer ćete probuditi njihovu tvrdoglavu narav i inatljivost.