Imate dijete koje je rođeno u kolovozu? Nameću vam se pitanja što se krije iza toga maloga čuda koje puca od pozitivne energije i u kojem se god društvu pojavi, uvijek dolazi u središte pozornosti.   Hoće li biti pametno? Uspješno? Poznato? Evo što trebate znati o djeci rođenoj u kolovozu.

Vjerojatno će biti najstariji u svome razredu!

Budući da su premaleni da već s napunjenih šest godina krenu u 1. razred, sunčana djeca kolovoza svoje prve školske dane počinu s navršenih sedam godina pa nije ni čudo što će vjerojatno uvijek biti najstariji i najveći u razredu. Ima to svojih prednosti, ali i nedostataka, ovisno o socijalnim vještinama koje je dijete razvilo tijekom djetinjstva.

Jako su živahni i nestašni!

Neke su studije pokazale kako djeci rođenoj u kolovozu, zbog velike energije koju posjeduju i jake potrebe za kretanjem i komunikacijom, često pripisuju poremećaj pažnje iako to u konačnici nije stvarna dijagnoza. Zapravo, njihova je ‘dijagnoza’ izrazita znatiželja i potreba da što više i intenzivnije komuniciraju sa svojom okolinom.

Puni su samopouzdanja i imaju jaku volju 

Zvijezde imaju mnogo toga reći o bebama rođenima u kolovozu. Rođene su ili u znaku Lava ili u znaku Djevice, a oba astrološka znaka obilježava samopouzdanje i jaka volja. Baš nikada se ne povlače iz rasprava i spremni su uvijek zauzeti čvrsti stav, stoga ih je prilično teško odgajati jer njihova riječ mora biti i posljednja. Kako vole upijati nove informacije i svladavati nove vještine, dragi roditelji, opskrbite svoje ljetno dijete edukacijskim igračkama i slikovnicama.

Sretne bebe, sretna djeca, sretni ljudi!

Ako mislite da se vaša ljetna beba stalno osmjehuje, u pravu ste jer su istraživanja s Vanderbilt Sveučilišta pokazala da osobe koje su rođene za ljketnih mjeseci manje podložne depresivnim raspoloženjima od onih koje su rođene zimi. Zašto? Neki objašnjavaju da izloženost sunčevoj svjetlosti u visokoj trudnoći poboljšava apsorpciju vitamina D kod još nerođenog djeteta, a neki tvrde da je ‘biološki sat’ djece rođene tijekom ljeta ‘podešen’ na sunčani, veseli radni mod

Visoka su rasta

Statistike su pokazale da su djeca rođena za sunčanih mjeseci viša rastom od svojih vršnjaka te da odrastaju u visoke ljude. Također, objašnjenje je vezano uz stadij visoke trudnoće tijekom sunčanih dana i boljoj apsorpciji vitamina D, što utječe na razvoj kostiju i rast.

Jednoga dana mogli bi biti vođe!

Djeca rođena u kolovozu rođeni su vođe i uživaju u javnim nastupima već od malih nogu. Osim na političkoj sceni, mogu biti uspješni glumci i glazbenici. Ako su sve oči i uši usmjerene u njih, njima neće biti nelagodno, naprotiv, to će im biti vrhunac dana.

Vrlo su društveni! Iako su samouvjerene i vrlo temperamentne, osobe rođene u kolovozu su dobrodušne pa lako nailaze na prihvaćanje okoline te ih je lako zavoljeti. Bez obzira na to što uživaju biti u središtu pozornosti, vrlo su empatični i dobri slušatelji. Jedno je sigurno, ako vam je dijete rođeno u kolovozu, razvoj njegovih socijalnih vještina bit će vam najmanja briga.

 Nije ih lako oduševiti Osobe rođene u kolovozu oduševljavaju na prvo, ali već od malih nogu njih je vrlo teško oduševiti jer imaju visoke standarde. Tek kada se one osjete posebnima, tada počinju uzvraćati naklonost i osjećaje. Još kao djeca imaju širok krug vršnjaka u kojem se druže, ali bliskost postižu s vrlo malo osoba.

Tekst: Lucija Bogdanić

Foto: Shutterstock