Ljetne trudnoće mogu biti zahtjevne zbog visokih temperatura, posebno ako imate starije dijete i nemate priliku odmarati koliko biste htjeli. Ipak, ljetne trudnoće sa sobom nose niz benefita koji ženama omogućuju opuštenije uživanje u drugom stanju.

Ljetna odjeća
Ljetna je odjeća često ljepša od zimske, dostupno je više modela, a pogotovo za trudnice. Dobra stvar kod ljetne trudnoće je što žene uglavnom mogu nositi i obične, šire haljine pa ne moraju kupovati trudničke modele koji su uvijek skuplji. Ljeti je odjeća laganija, nema potrebe za tajicama ili najlonkama koje uzrokuju stezanje trbuha i nelagodu.


Raznoliko voće i povrće
Ljeto je najraznolikije godišnje doba kad je u pitanju svježe voće i povrće. Slasne borovnice, maline, dinje, lubenice, tikvice, različite vrste salata ljeti su na vrhuncu i gotovo su uvijek dostupne. Budući da je nutritivno izbalansirana prehrana za trudnice izuzetno važna, a i potreba za svježom i ukusnom hranom izraženija nego inače, ljeto je idealno vrijeme za zdrav život jedne trudnice.


Vježbanje u moru
More je za trudnice sigurno u svim fazama trudnoće, a osim za plivanje, trudnicama može poslužiti i za lagane vježbe jer je u vodenom okruženju lakše nositi vlastitu težinu. Blaga tjelovježba, plivanje i osvježenje, djelovat će umirujuće na trudnicu i pomoći joj da se lakše nosi s vrućinama.

spavanje u trudnoći
Shutterstock 


Druženja na otvorenom
Piknici, druženja na plaži i u prirodi, omiljena su ljetna zanimacija i bijeg od asfalta. Već je i boravak na balkonu ili u vrtu, uz čašu limunade i dobru knjigu, odmor za dušu. Boravci na otvorenom posebno će goditi trudnicama čija mala djeca ne mogu cijeli dan izdržati na zatvorenom i trebaju vanjske aktivnosti.


Otvorena obuća
U visokom je stupnju trudnoće obuvanje cipela ponekad pravi izazov, a nije rijetkost da trudnicama oteknu stopala i noge. Hodanje u kvalitetnim japankama ili šlapama trudnicama će olakšati obuvanje te izuvanje, a mogućnost hodanja bosih nogu mnogima će biti spas u vrućim ljetnim danima.