Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SNIMKA ČUDESNOGA PORODA: Mama rodila trojke, a dvoje djece izašlo je u vodenjaku

Liječnik koji je porodio bebe, nikad u životu nije doživio takav porod

 beba u vodenjaku_.jpg Izvor: Shutterstock, Insrtagram

Porod najčešće počinje pucanjem vodenjaka, odnosno membranske ‘vreće’ koja je ispunjena plodovom vodom, a u kojoj se nalazi beba. Nakon što pukne vodenjak, i počne curiti plodova voda, počinju trudovi i buduća majka se počinje otvarati.
No beba se može roditi u vodenjaku, što se smatra vrlo rijetkim porodom i posebnim događajem.

U razdoblju srednjega vijeka ovako rođene bebe smatrali su posebno sretnima. Bebama rođenim u vodenjaku pripisivali su svakakve sposobnosti, a jedan od mitova je bio i da se takve bebe nikada neće utopiti. U nekim zemljama ovakav porod još se naziva i ‘sirenin porod’.

Puno je veća vjerojatnost da će se beba roditi u vodenjaku tijekom poroda carskim rezom. No liječnik po imenu Rodrigo Rosa na svome je Instagramu objavio snimku jednoga prilično neobičnog poroda.

Osim što su rođene trojke, dvoje je mališana rođeno u vodenjaku. Nije čudesno bilo samo to što ih je dvoje rođeno u vodenjaku, nego je malena djevojčica spavala u vodenjaku izvan maminog trbuha čak punih 7 minuta.

‘Jučer su na svijet došle trojke! Druga je beba rođena u vodenjaku, bili smo oduševljeni... Ali onda je došla ona koja je također rođena u vodenjaku i pustila nas da joj se divimo dok čvrsto spava. Tako smo proveli sedam minuta gledajući njezino ponašanje kao da je u i dalje u materici. To je čarolija života’, napisao je liječnik Rodrigo Rosa.

Možda će vas zanimati

Najnovije

Najpopularnije