Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Od ponedjeljka u većini županija online nastava, zagrebački učenici ostaju u klupama!!

Neposredno prije uskršnjih praznika, Stožer donosi odluku o prelasku na C model školovanja u većini županija, iako, kako tvrdi ministar Fuchs, nemaju sve županije lošu epidemiološku sliku

 online od ponedjeljka

Prema riječima ravnatelja NZJZ-a Zvonimira Šostara, u posljednja 24 sata u Zagrebu je zabilježen je 291 novi slučaj zaraze koronavirusom, a u srednjim i osnovnim školama zaraženo je oko 200 učenika pa se zasad još uvijek ne prelazi na online nastavu.

'Još ćemo pričekati s prelaskom na C model, pratit ćemo situaciju u sljedeća 4 tjedna pa ćemo donijeti odluku', rekao je Šostar.

No, prema najavama Ministarstva, od idućega bi tjedna devet županija preuzelo C model nastave:  uz Dubrovačku, Istarsku, Primorsko-goransku, Splitsko-dalmatinsku, Šibensko-kninsku, i Varaždinska, Zadarska te Karlovačka županija, a moguć je i Krapinsko-zagorske.

Ako ne dođe do poboljšanja epidemiološke situacije, u tim bi se županijama i prvi tjedan nakon praznika nastava održavala po C modelu.

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs u srijedu je izjavio kako neke županije imaju dobru epidemiološku sliku i da škole u tim županijama ne bi trebale prelaziti na online jer da ne zna tko može preuzeti odgovornost za sve posljedice psihičkog i socijalnog stanja kod djece uzrokovane socijalnom izolacijom.

Tekst: S. M.

Foto: Shutterstock

Najnovije

Najpopularnije