Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čeka li nas opet online nastava? Imamo sve informacije po županijama!

Iz dana u dan brojke novozaraženih se povećavaju, a roditelji sa strahom iščekuju ponovne promjene modela nastave. Neke su županije već uvele C model ili online nastavu, a neke nisu. Čeka li nas ponovno ono iz čega smo tako silno ...

 online nastava

Jedva da je prošla prva trećina polugodišta, a opet je 'na panju' ponovna promjena modela nastave: A, B, ili C? Ovaj tjedan koji je pred nama neke su županije već donijele odluku o stupanju na snagu C-modela, a na temelju procjene županijskih stožera.

Kako stvari stoje po županijama?

Stožer Splitsko-dalmatinske županije zbog velikog broja zaraženih učenika donio je nove mjere i srednjoškolci se ponovno vraćaju nastavi na daljinu.

Također, Istarska se županija zbog velikog broja učenika u samoizolaciji odlučila za C model, i to za srednjoškolce i učenike predmetne nastave.

U posljednja 24 sata zabilježeno je 150 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 6280, a neke su županije od danas promijenile modele izvođenja nastave.

Zagrebačka županija: Nastava u osnovnim i srednjim školama kojima je osnivač Zagrebačka županija organizira se prema Modelu A.

Krapinsko-zagorska županija: Za učenike srednjih škola nastava će se održavati prema Modelu B, odnosno kombinaciji nastave po Modelu A i C, izuzev učenika završnih razreda srednjih škola (trogodišnjih, četverogodišnjih i petogodišnjih programa) za koje će se nastava održavati po Modelu A.

Sisačko-moslavačka županija: Srednje škole će raditi po Modelu A - 8 srednjih škola, po Modelu B - 3 srednje škole, po Modelu A/C (1. i 2./ 3. razred po Modelu C, a svi završni razredi rade po Modelu A) - 3 srednje škole te po modelu A/B/C - 1 srednja škola.

Karlovačka županija: U svim osnovnim i srednjim školama nastava će se do četvrtka 25. ožujka  izvoditi prema Modelu A (nastava u školi), a od četvrtka po modelu C (nastava na daljinu), osim završnih razreda srednje škole, koji nastavljaju prema modelu A.

Varaždinska županija: Nastava će u osnovnim i srednjim škola od 22. ožujka 2021. godine biti organizirana po Modelu A (nastava u školi).

Koprivničko-križevačka županija: Nastava u srednjim školama bit će organizirana po Modelu A (nastava u školi), izuzev samo jedne škole osnivača Grada Križevaca (Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Križevci) u kojoj se odvija po modelu B.

Bjelovarsko-bilogorska županija: Nastava za sve razrede srednjih škola će se odvijati po Modelu A (nastava u školi).

Primorsko-goranska županija: Nastava za sve razrede srednjih škola će se odvijati po Modelu C (nastava na daljinu), osim završnih razreda, maturanata i učenika koji su obvezni obavljati stručnu praksu u školama i kod poslodavaca koji će provoditi nastavu po modelu A (nastava u školi).

Tekst: S.M.

Foto: Shutterstock

Najnovije

Najpopularnije