Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Roditelji pokrenuli peticiju: 'Dosta je online nastave!'

Današnja odluka o nastavku online nastave za srednjoškolce uzdrmala je mnoge roditelje koji su na njima zakonski dostupan način odlučili dignuti svoj glas.

 srednjoškolci u klupe

Naime, kako je današnjom odlukom potvrđeno da srednjoškolci, osim maturanata, i dalje imaju školu online, a jedino u školu kreću viši razredi osnovne škole, pojedini roditelji ovih su dana pokrenuli inicijativu ‘Nastava u školi’ te popratnu peticiju kojom traže povratak svih učenika u klupe.

Dosad je prikupljno više od 3000 potpisa, a pokretači inicijative počinju Peticiju riječima: 'Obrazovanje kao temeljno ljudsko pravo propisano je Općom deklaracijom o ljudskim pravima. Unatoč tome, danas, 2021. godine, u srcu Europe, našoj djeci se nudi surogat obrazovanja u vidu on-line nastave. Prema tvrdnjama vodećih stručnjaka u obrazovanju, a i po našem vlastitom iskustvu, kao i iskustvu naših učitelja iz proljeća 2020. godine, online (virtualno) školovanje dovodi do negativnih posljedica za djecu u području znanja, ali jednako tako i psihološkog, društvenog i fizičkog stanja, što nije ograničeno samo na školu, već uključuje i sportske i umjetničke aktivnosti. Mi roditelji, potpisnici ove inicijative, smatramo da su naša djeca diskriminirana odlukama koje im onemogućuju pohađanje nastave uživo kao najboljeg oblika nastave, već je se zamjenjuje online nastavom'

Pokretači nam kažu da je inicijativa dobila podršku široke baze roditelja iz oko 300 mjesta iz cijele Hrvatske te su mišljenja ‘da je inicijativa prepoznata kao izvorni glas roditelja za djecu. Na Facebook stranici inicijative stoji objava: 'U najkraćem, online nastava je puno veći rizik za zdravlje djece nego što je to epidemija. Stoga nije čudno da je naša peticija u rekordno kratkom roku dosegla oko 3000 potpisa, što je utrostručenje u posljednja 24 sata.

Tekst: S.M. Foto: Shutterstock

Najnovije

Najpopularnije