Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uvode se strože mjere u borbi protiv koronavirusa! Što će biti sa školama?

S nestrpljenjem čekamo odluku!

 zatvaranje škola zbog koronavirusa

Danas je Stožer civilne zaštite trebao objaviti nove, strože mjere za suzbijanje bolesti Covid-19. Zbog sve većeg broja zaraženih koronavirusom, danas je trebala biti objavljena odluka o novom 'lockdownu'. Doduše, neće to biti 'lockdown' kakav smo imali na proljeće, no očekuje se zatvaranje kafića, restorana i kino dvorana, a epidemiolozi će, kako neslužbeno doznajemo, uvesti i obvezu rada od kuće za sve one tvrtke koje se na taj način mogu organizirati. Za roditelje školaraca, glavno je pitanje - što će biti s nastavom?

Gostujući sinoć na televiziji, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak rekao je kako će vjerojatno doći do prelaska na B i C model nastave za srednjoškolce, dok će učenici osnovnih škola i dalje, ovisno o situaciji u svakoj pojedinoj školi i mogućnostima organizacije rada, nastavu održavati uživo. Iako se proteklih dana govorilo i o mogućnosti da se pomaknu zimski školski praznici, zamjenica ravnatelja HZJZ-a, prim. dr. sc. Ivana Pavić Šimetin, rekla je kako je u javnosti stječe dojam kako je puno učenika zaraženo, no službeno se radi o 0,36% njih, pa za sada neće doći do pomicanja zimskih praznika.

U međuvremenu je najavljena konferencija za medije otkazana.  U ovom trenutku nije poznato koji je razlog otkazivanja niti kad će se konferencija održati.

Tekst. D. P.
Fotografija: Shuterstock

Najnovije

Najpopularnije