Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ministar o koronavirusu u školama: 'Moguće je pomicanje zimskih praznika!'

'Škole nisu izvori zaraze', potvrdio je danas i ministar Radovan Fuchs, ali i Svjetska zdravstvena organizacija

 djevojčica u školi u vrijeme oandemije koronavirusa

Gostujući u Dnevniku Nove TV, ministar znanosti i obzarovanja Radovan Fuchs rekao je kako, unatoč velikom broju zaraženih koronavirusom, za sada ne namjeravaju uvoditi nove mjere u škole, jer je postotak zaraženih učenika 0,37%. Iako je postotak nešto veći nego prije, on je, rekao je ministar, još uvijek daleko od rasta kojeg bilježimo kod odraslih osoba.

Ministar je rekao i to kako bi, ako će se uvoditi neke nove mjere, moglo doći do eventualnog pomicanja zimskih praznika na neki raniji datum.

"U tom bi se slučaju cijelo gradivo moglo nadoknaditi uzimajući dva tjedna od ljetnih praznika, ali to je nešto što se mora raspraviti na nacionalnoj razini'', objasnio je i dodao da se redovito pripremaju materijali za online školu, pa su barem dva tjedna ispred gradiva koje se predaje u školama.

Ipak, na pitanje hoće li se nastava, dođe li do prelaska cijelog sustava obrazovanja na C model, biti uživo, ministar Fuchs rekao je kako to uvelike ovisi o tehničkim mogućnostima svake škole pojedinačno. Naime, istraživanja su pokazala da su roditelji i učenici vrlo nezadovoljni načinom na koji se nastava provodila u prvom 'lock downu', prije svega zato što je vrlo malo učitelja i profesora imalo nastavu uživo. Ministar se osvrnuo i na državnu maturu, rekavši da že - uspijemo li zadržati učenile u školskim klupama - to svakako biti bolje rješenje i za njih.

Ni Svjetska zdravstvena organizacija, priopćili su danas, nikako nije za zatvaranje škola, jer smatraju da škole nisu izvori zaraze.

Tekst: D. P.
Fotografija: Profimedia

Najnovije

Najpopularnije