Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nakon današnjeg sastanka, objavljen dio uputa o početku školske godine

Nakon prvog sastanka Radne skupine za razradu i predlaganje mjera za početak školske godine, za sada se jedino zna da će za djecu nižih razreda osnovne škole vrijediti iste upute iz svibnja te da će studenti na fakultete - s maskama

 početak školske godine u vrijeme pandemije koronavirusa

Točne upute za polazak djece u škole roditelji će dobiti do 31. kolovoza, no namjera je da svi učenici sjednu u školske glupe 7. rujna. Gostujući u prilogu HRT-a, koordinatorica Radnu skupinu za razradu i predlaganje mjera za početak školske godine, dr. sc. Ivana Pavić Šimetin iz HZJZ-a, nakon današnjeg, prvog, sastanka Radne skupine, rekla je kako će za učenike nižih razreda osnovne škole i vrtićku djecu vrijediti upute propisane od epidemiloga u svibnju, dok im preostaje razraditi upute za učenike viših razreda osnovne škole i srednjoškolce. Naime, kod njih problematičan može biti transport do škole, činjenica da imaju više nastavnika, ali i praktični dio nastave, no online škola, barem za sada, nije opcija. Kako smo već ranije pisali, postoje tri scenarija koja je predložila bivša ministrica Blaženka Divjak, a kao najprihvatljiviji čini se onaj model prema kojem bi se nastava održavala u školama, a ako se pojavi neko žarište, ne bi cijela Hrvatska išla u izolaciju, već bi se izolirao pojedini razred ili škola, koji bi onda pratili online nastavu.

Dr. sc. Pavić Šimetin osvrnula se i na nošenje maski.

"Djeca nižih razreda neće imati obvezu nošenja maski, jer nije za očekivati da će ih pravilno nositi, što može izazvati više štete nego koristi. Od studenata očekujemo da budu zreli i odgovorni i da u zatvorenim prostorima radi tuđe i vlastite sigurnosti nose maske", rekla je dr. sc. Pavić Šimetin.

Tekst: D. P.
Fotografija: Shutterstock

Najnovije

Najpopularnije