Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ne propustite "pospani" trenutak

Nepravedno, ali istinito, postoje bebe koje vrlo brzo nakon porođaja mogu spavati u komadu i lako usnu. Većina djece to ipak uspijeva krajem prve godine, a neka i kasnije. Sve je to normalno.

 bebin san

Spavanje se, nažalost, ne može naučiti kao abeceda, jer radi se o razvojnom koraku koji roditelji mogu poduprijeti, ali ne i na silu napraviti. Zato je od presudne važnosti reagirati u pravi trenutak. Čim dijete počne trljati okice i nervozno je, odmah ga i bez odgađanja pospremite u krevet. Važno je ne propustiti pospani trenutak. Prođe li, malo se ponovno poigrajte s djetetom pa uhvatite sljedeći. U suprotnom biste se mogli suočiti s velikim protivljenjem i plačem.

Tišina nije jedan od idealnih zahtjeva za miran san

Ako se brinete da dijete ne može zaspati zbog zvukova u kući pa gasite sve telefone, ne govorite i hodate po kući na prstima, u krivu ste. Djeca mogu zaspati dok šećete s kolicima gradskim ulicama, dok ste u gostima i uz glasnu priču i na mnogim drugim nevjerojatno glasnim mjestima, tako da ta briga zaista nema smisla. Osim toga, dijete smiruju upravo zvukovi na koje je naviklo u kući.Normalno funkcioniranje obitelji je ono što ga najbolje može uspavati. Utišate li se, osluškivat će svaki vaš korak i tražiti svugdje takve uvjete da bi zaspalo. A to vam zaista nije potrebno.

Foto: Thinkstock

Tagovi

Najnovije

Najpopularnije