Čim vaša beba dođe u fazu da se može dotaknuti svoja stopala i igrati se njima, vrlo će vam biti teško ‘nagovoriti’ je da zadrži čarapice na svojim nožicama. Baš je zabavno stalno ih skidati, a mama i tata da ih opet obuvaju. I nije zato što možda bebi smetaju čarapice, više je to način na koji se ona igra i ima interakciju s vama.

I ova aktivnost je super ako su vanjski uvjeti pogodni da beba bude bosonoga. No što ako je malo hladnije, beba je u autu ili kolicima, a čarapice stalno idu dolje.

Jedna je mama otkrila na svome TikToku trik kako zadržati čarapice na nogama kada su nužne da bi bebi bilo toplo, a trik je ‘pokupila’ od odgojiteljica u jaslicama.

@chelsea.hutchins94

When the ladies at daycare are tired of putting socks on your baby because she won’t leave them on

♬ original sound - Chelsea Hutchins


Objavila je video na kojem njezina bebica mirno spava u autu i na prvi pogled baš ništa nije neobično. No ako malo bolje pogledate, vidjet ćete da su čarapice pričvršćene ljepljivom trakom za hlačice.

I mama je bila zbunjena jer je svoje djetešce upravo uzela iz jaslica, a očito da su ‘tete’ bile maštovite. Jer, dok mama ima samo jednu bebu oko koje brine, one ih imaju 15-ak pa je vrlo teško svima stalno vraćati čarapice na stopala.

‘Kada se tete u vrtiću umore od obuvanja čarapa vašoj bebi, znajući da će ih ona skinuti’, napisala je mama u opisu videa.