Možda ni vas roditelji nisu tako uspavljivali pa vam to ne izgleda kao problem, ali postoji nekoliko razloga zbog kojih biste trebali razmisliti da svome djetetu večeras otpjevate neku uspavanku.

U časopisu Psychology of Music objavljena je anketa u kojoj je samo trećina roditelja izjavila kako pjeva uspavanke djeci mlađoj od pet godina, navodi The Telegraph.

Istraživanje je također pokazalo da otprilike 70 posto roditelja koji djecu uspavljuju na taj način je starije od 45 godina, što pokazuje da je ta večernja rutina nepopularna među mlađim roditeljima iako nije jasno zbog čega.
Jer, uspavanke imaju svoju svrhu. Otkriveno je da pomažu djeci jer mogu ublažiti bol i smiriti im otkucaje srca, kaže Medical Daily.
‘Roditelji su tisućama godinama djecu uspavljivali uspavankama. Instinktivno su znali da se tako opuštaju’, kaže stručnjak za glazbu Nik Piket.

Glazba pomaže da se zabavite, ali i osjećate bolje, a isto važi i za uspavanke. ‘Glazba je važna za djetetov mentalni i emocionalni razvoj. Roditelji kroz glazbu također učvršćuju vezu s djetetom’, upozorila je Laura Jane-Foley u ime organizacije Lullaby Trust.
Ako ne znate nijednu uspavanku, mnoge možete pronaći na internetu, a djetetu možete otpjevati i neku laganiju, omiljenu pjesmu.