Ne možete odoljeti a da se s djecom ne fotkate pokraj božićnog drvca i tako ovjekovječite jedan prekrasan trenutak. No koliko god je mališanima veliko veselje okićeno drvce, u božićnim ukrasima kriju se i opasnosti, pogotovo ako su sitni ili izrađeni od lomljivih materijala.
Jedna je mama tako objavila na instagram profilu Tiny Hearts Education nezgodu koja joj se dogodila s njezinom 14-mjesečnom kćeri Savannah.

'Moja 14-mjesečna kći Savannah i ja pripremile smo set za božićno fotografiranje u našoj dnevnoj sobi. Dala sam sve od sebe da dekoriram pozadinu i postavim sve potrebne rekvizite, a u blizinu sam ostavila nekoliko prekrasnih staklenih kuglica, koje mi je dala moja baka, pa sam ih željela snimiti.'
No, potreban je trenutak nepažnje i maleno je dijete u nevolji. Nesretna je mama samo na minutu skrenula pogled od svoje bebe, a njoj se već staklena kuglica našla u ustima.

'Cijelo sam vrijeme gledala Savannah i kada sam joj u ruku stavila igračku, ona je već u ustima imala staklenu kuglicu i odlučila je zagristi... Odjednom sam čula krckanje, a kuglica se razbila u njezinim ustima.'
Srećom, mama je ostala smirena i odmah je izvadila sićušne komadiće iz njenih usta, a potom ju je hitno odvezla u bolnicu.
Iako je mama bila u strahu da djevojčica nije progutala sitne komade stakla, u bolnici su joj ukazali na još jednu opasnost, dijete je u panici moglo udahnuti one najsitnije komadiće.
Nakon rendgena, liječnici su utvrdili da Savannah nije imala komadiće kuglice ni u ustima, ni u trbušnoj šupljini ni u nosu, mama i kćer otišle su kući.

Ova je mama odlučila podijeliti svoju priču kako bi i drugim roditeljima ukazala na potencijalne opasnosti koje se kriju na božićnom drvcu.
Dakle, ako imate kod kuće nestašne mališane, preporuka je laganije umjetno drvce, a ukrasi na drvcu neka budu plastični, papirnazi ili čokoladni.