Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Budite dio velikog istraživanja o razvoju djece u digitalno doba u vrijeme pandemije koronavirusa

Istraživanje provodi Katedra za razvojnu psihologiju, Odsjek za psihologiju, Filozofskog fakulteta u Zagrebu

 mama rdai od kuće zbog koronavirusa i dijete koje je također doma, jer nema škole i vrtića

Razvoj mog djeteta u digitalno doba, naziv je istraživanja kojeg provodi znanstvenici Odsjeka za psihologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu, koji pozivaju roditelje djece od 3 do 12 godina da im pomognu u prikupljanju korisnih informacija o tome kako je bolest Covid-19 utjecala na njihove živote, u smislu korištenja elektroničkih uređaja i ocjene njihove svrhovitosti, s posebnim naglaskom na utjecaj na dječji razvoj. Ako želite sudjelovati u istraživanju i tako pomoći znanstvenicima prikupiti važne podatke za analizu, kliknite OVDJE.

"Cilj ovog istraživanje je saznati na koje se sve načine roditelji djece predškolske i rane osnovnoškolske dobi informiraju o dječjem razvoju i uz njega pozevaznim problemima i izazovima. Osim informacija o tome gdje i kako roditelji prikupljaju spomenute informacije, jedan od ciljeva istraživanja je dobiti odgovor na to kojim izvorima podataka, i u kojoj mjeri, roditelji vjeruju odnosno koje smatraju vjerodostojnima, kao i o procjeni roditelja o učincima korištenja suvremenih informacijsko-komunikacijskih tehnologija na dječji razvoj (od spoznajnog, preko socio-emocionalnog do tjelesnog razvoja). Osim svega nevedenog, želja nam je prikupiti podatke o korištenju elektroničkih uređaja, kako djece, tako i roditelja, prije i za vrijeme izolacije zbog koronavirusa", pojasnila je dr. sc. Inja Erceg, viša asist. s Katedre za razvojnu psihologiju, Odsjeka za psihologiju Filozofski fakultet u Zagrebu.

Istraživanje je anonimno, što znači da ne postoji način da se podaci u upitniku povežu s bilo kime osobno. Povjerljivost informacija u istraživanju je zajamčena, a pristup podacima imat će samo istraživači. Rezultati ovog istraživanja koristit će se isključivo u znanstvenoistraživačke svrhe.

Tekst: D. P.
Fotografija: Profimedia

Najnovije