Ako ste ikada dojili bebu, vjerojatno ste svjesni činjenice da vaše bradavice mogu izgledati kao minijaturna mjesta zločina u tim ranim tjednima dojenja. To je jedan od onih fenomena majčinstva na koji vas nitko ne može istinski pripremiti – jednostavno ga morate sami iskusiti.

Pa, novopečena mama Jo Johnson Overby dobila je tu hladnu, tešku lekciju kada je tijekom ispumpavanja proizvela zalihu mlijeka ružičaste boje. I, suprotno onome što bi neki mogli vjerovati, ružičasta boja nije zato što ima okus jagode – već zato što je krvava. Iz bradavice joj je, naime, u jednom trenutku i krv šikljala...

Krvave bradavice nakon dojenja
Screenshot Tik Tok 

'Nitko mi nije rekao da kad ću imati dijete, ako odlučim dojiti, da će moje mlijeko će biti u nizu boja', kazala je ona u sad već viralnom Tik Tok videu.

'Prikaz A', kaže ona, podižući vrećicu mlijeka normalne boje iz jedne dojke. 'Boja koju biste očekivali, zar ne?'

Tada je podignula 'mlijeko od jagoda' kako bi ih usporedila.

'Dokaz B. A zašto je mlijeko ružičasto? To je krv. Beba je ipak može piti. Dakle, na vama je hoćete li joj dati ili ne'.

@jojohnsonoverby Strawberry milk brought to you by an aggressive clog #newmom#breastfeeding#pumping♬ original sound - Jo Johnson

Neki su komentatori također prvi put roditelji pa su isprve bili zbunjeni, no i zahvalni ovoj mami što je toliko otvorena.

'Slušajte, TikTok me obrazuje više od ikoga, žene hvala vam na ovom sadržaju', napisao je jedan komentator.

'Odgajanje malih vampira jednu po jednu bočicu', rekla je druga žena.

Krvave bradavice nakon dojenja

'Blago nama na mamama koje na upozoravate prije nego što postanemo mame, imala bih srčani udar'.

Krvavo/ružičasto majčino mlijeko doista je sigurno za hranjenje vaše bebe. Mala količina krvi u vašem majčinom mlijeku nije štetna i neće utjecati na vaše dijete ili mlijeko. Samo da znate.

To ipak ne znači da pogled na krvavo mlijeko za grudi nije šokantan. Volimo kada mame dijele ne baš glamurozne dijelove svog majčinstva na način koji je ujedno osnažuje druge žene.