Bundeve su pravi plodovi jeseni, a nutritivno su bogat obrok. Donosimo recept za zdravi pomfrit od bundeve, a naš odabir je butternot bundeva. Ova vrsta bundeve dobar je izvor kalcija, željeza, kalija, magnezija, fosfora te vitamina A, E, C i B kompleksa. Butternut tikva je izvrsna za srce, probavu i imunitet.
Koji su benefiti od konzumiranja butternot tikve na ljudski organizam?
- spušta i regulira krvni tlak
- prevenira astmu
- smanjuje rizik od nastanka raka
- regulira razinu šećera u krvi
- pomaže zdravlju kose i kože
- poboljšava rad imuniteta
- poboljšava probavu
Sastojci
1 srednje velika butternot bundeva
3 žlice maslinova ulja
žličica soli
češnjak u granulama
žličica korijandra
žličica vlasca
šaka lješnjaka
3 žlice sezama
maslinovo ulje
Priprema
Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva.
U tavi tostirajte lješnjake i sezam pa ih potom sameljite, možete ih usitniti i u blednedru, ako ga imate. U posudi pomiješajte maslinovo ulje, usitnjene lješnjake i sezam, sol, češnjak u granulama, korijandar, vlasac.
Bundevu ogulite i narežite na prutiće. Sve prutiće stavite u veću zdjelu i pomiješajte sa smjesom začina. Utrljajte u prutiće začine dok se ne sljube.
Na pleh za pečenje stavite narezane i začinjene prutiće pa pecite u pećnici 35 do 40 minuta. Tijekom pečenja možete ih okrenuti.
I, to je to. Uživajte!
Chrissy Teigen kritiziraju jer joj kći drži noge na kuhinjskom pultu dok kuhaju
Postavite djetetu jedno pitanje i provjerite kakav ste roditelj
Kako darovita djeca zamišljaju bolji svijet? Birali bi učitelje, predmete, a tehnologija im je pomagač, ne gospodar
Maja Šuput pokazala novu Bloomovu frizuru: 'Baš si ga skratila, sad je pravi dečkić'
Dragi odrasli...: Pisma djece iz Hrvatske za bolji svijet, ovo su njihove poruke