Tikvice su blagoga i neutralnog okusa, a ako vaši klinci su od onih mališana kojima je top-jelo bolonjez, možda ih možete nagovoriti da kušaju i punjene tikvice. Jelo nije komplicirano, a vrlo je hranjivo i primamljivoga okusa i mirisa.
Sastojci
500 g miješanoga mljevenoga mesa
3 glavice luka, srednje veličine
2 režnja češnjaka
pelati
4 tikvice srednje veličine
2 mozzarele
20 dkg gaude
peršin
ružmarin
sol, papar
Priprema
Tikvice operite i izdubite sredinu tako da dobijete 'lađice'. U posebnoj posudi, u malo maslinova ulja, popržite luk, koji ste prethodno sitno nasjeckali. Nakon što luk postane staklast i žućkaste boje, dodajte mljeveno meso i začine (sol, papar, ružmarin) i sve pirjajte na laganoj vatri 30-ak minuta, uz podlijevanje vodom.
U pirjano mljeveno meso dodajte onaj dio tikvica koji ste izdubili da biste napravili 'lađice'. Pirjajte još 10-ak minuta dok se umak ne reducira (dok ne ispari višak tekućine).
Na pleh stavite papir za pečenje i poslažite 'lađice' od tikvica. Nasjeckajte pelate, mozzarelu i naribajte gaudu. Sve pomiješajte u posebnoj posudi pa u tu smjesu dodajte nasjeckani češnjak i peršin.
Ispunite 'lađice', prvo mljevenim mesom, a potom na mljeveno meso stavite smjesu od mozzarele, gaude i pelata. Punjene tikvice stavite u pećnicu da se peku 45 minuta na temperaturi od 180 stupnjeva.
Za prste polizati!
Chrissy Teigen kritiziraju jer joj kći drži noge na kuhinjskom pultu dok kuhaju
Kako darovita djeca zamišljaju bolji svijet? Birali bi učitelje, predmete, a tehnologija im je pomagač, ne gospodar
Maja Šuput pokazala novu Bloomovu frizuru: 'Baš si ga skratila, sad je pravi dečkić'
Dragi odrasli...: Pisma djece iz Hrvatske za bolji svijet, ovo su njihove poruke
Uranjeno božićno ukrašavanje usrećuje, znanstveno je dokazano