Naš prijedlog za ljetni obrok su popečci od tikvica, koji su ukusni i hladni, a idelani su za slani zalogaj na plaži, uz to nisu zahtjevni niti za pripremu.
Sastojci:
- 3 manje tikvice ili 2 veće
- jedno jaje
- 500 g svježeg kravljeg sira
- 2 velike šalice zobenih pahuljica
- pola vrećice parmezana
- prezle
- začini po želji
- kokosov maslac. mast ili ulje za pečenje, po želji
Priprema:
Naribajte tikvice, posolite ih i pustite da odstoje 15-ak minuta kako bi otpustile vodu. U posudi umiješajte jaje, sir, tikvice, parmezan, začinite i dodajte zobene pahuljice, također pustite da smjesa odstoji 10-ak minuta. Smjesa će biti ljepljiva, ali dovoljno kompaktna da možete formirati popečke. Ako vam se čini prerijetka, dodajte još zobenih pahuljica.
Od smjese oblikujte popečke i svaki prije pečenja uvaljajte u krušne mrvice. Pecite na kokosovom ulju, ulju ili svinjskoj masti, prema želji, dok ne dobiju zlatno-žutu boju... Dobar tek!
Mucanje kod djece: Kako prepoznati znakove i kada potražiti pomoć
Dr. Rajović kaže da je ova zaboravljena tradicionalna aktivnost najbolja za razvoj dječjeg mozga
Je li vaše dijete orhideja ili maslačak? Liječnik proučavao što najviše pomaže osjetljivoj djeci
Kojim redom izbijaju mliječni i trajni zubi kod djece: Naša stomatologinja donosi cjelokupni vodič za roditelje
Ranko Rajović upozorava zašto nije dobro da djeca imaju previše izvanškolskih aktivnosti