Nicanje trajnih zubi velika je prekretnica u životu djeteta, isto kao i rast prvih zubića kod bebe. Za roditelje to može biti pomalo stresno jer se radi o zubima koje će dijete imati cijeli život, a dok su mali, odgovornost za njegu i higijenu je na roditeljima.

Mnogi roditelji primijećuju da su trajni zubi pomalo žuti u usporedbi s mliječnim zubima. Kalifornijska ortodontica dr. Shira Tor podijelila je video na TikToku u kojem roditeljima objašnjava zašto trajni zubi njihovog djeteta izgledaju žuto.

"Jeste li primijetili da su mliječni zubi vašeg djeteta bijeli, ali kada izniknu trajni, pitate se zašto su tako žuti?", započela je dr. Thor. Objasnila je kako postoje mnoge razlike između mliječnih i trajnih zubi, a jedna od razlika je što su trajni zubi malo tamniji, žućkastiji.

"Mliječni zubi su jako okrugli i jako bijeli, dok su trajni zubi malo ravniji i prirodno imaju žućkastu nijansu. A kako trajni zubi niču uz mliječne, onda se primijeti razlika, što je sasvim normalno", rekla je.

Mnogi roditelji zahvalili su joj se u komentarima ističući da ih brine zašto su trajni zubi žuti.

"Mislio sam da ih nismo dovoljno dobro oprali, hvala na ovome", "Drago mi je što sam ovo vidio. Jako sam se uzrujao jer su mojoj kćeri izbila dva prednja zuba i nikakvim pranjem nisu mogli izgledati kao zubi odmori se, mliječni zubi ", piše u komentarima.