Mama Dani Binnington instruktorica je joge koja dobro zna da se odlazak na spavanje s djecom ponekad pretvara u kaos. Navečer svi imamo manje energije i strpljenja, a upravo smiraj večeri kod djece ponekad izvuče brige i teške emocije koje su ih pratile kroz dan. Dani je za magazin Junior preporučila mindfulness tehniku koju uspješno koristi za svoje tri djevojčice, u teškim trenucima prije sna.

Napuši svoj balon (umirujuća vizualizacija)

Udobno se smjesti u krevetu, zatvori oči i osjeti ljubav i sigurnost. Zamisli da pušeš jedan balon, svaki put kad izdahneš. Možeš ga napuhati koliko god želiš, možeš mu dati boju ili više boja. Udahni duboko pa izdahom puši u svoj zamišljeni balon.

Kad balon postane dovoljno velik, on će odletjeti visoko i ponijeti te sa sobom. Puše lagani vjetar i balon te nosi po zraku. Prolazite pored vrhova drveća i možeš, s visine, vidjeti svoju kuću i ulicu. Polako se balon počinje spuštati i sletjet će tamo gdje ti sad jako želiš biti. Neka sleti na tvoje omiljeno mjesto. To može biti tvoja soba, fotelja kod bake i djeda ili neko treće mjesto.

Sad kada si tu gdje želiš biti, pozovi svoju omiljenu osobu da se dođe igrati s tobom, a ti izaberi koju ćete igru igrati. Nitko sada ne treba ništa od tebe, ne trebaš nigdje drugdje biti. Samo budi tu, na svom omiljenom mjestu, sa svojom najdražom osobom i igrajte tvoju omiljenu igru, koliko god želite. Zamisli to.

mama grli dijete
Shutterstock 

Savjet za roditelje

U ovoj vježbi možete biti kreativni koliko želite. Ponekad puhnite djetetu u kosu dok mu pričate dio priče u kojemu vjetar puše.
Ova tehnika djeci pomaže da svjesnije dišu i da se osjećaju ugodno u zamišljanju svojih omiljenih situacija. Dani preporučuje da vježbu isprobate s djecom starijom od 4 godine.