Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Blagdani bez ispada bijesa

Moguće je imati i vesele blagdane u krugu obitelji i prijatelja, no treba znati kako s djecom u tom razdoblju jer i ona shvaćaju da je sve pomalo drugačije nego inače i sklonija su negodovati zbog toga...

Advent je već tu i blagdani nam se bliže. Dućani su prepuni igračaka i slatkiša koji mame mališane. I mi odrasli se teško suzdržavamo u blizini svih tih divota, pa ni djeca nisu iznimka. Razlika je jedino što se mi znamo kontrolirati i odvagnuti što nam je nužno potrebno, bar većina nas. Djeca to još ne mogu. Ona kada vide nešto što žele, to odmah moraju dobiti, jer inače slijedi pravi izljev bijesa. A da bi izbjegli bacanje nasred nekog shopping centra, treba znati kako prokomunicirati s djetetom ono što mu želimo poručiti.

Dolazak gostiju ili odlazak u posjete također može stvoriti probleme. Iako to odraslima dobro dođe da malo razbiju svoju svakodnevicu, djeci to može biti priličan šok. Rutine koju toliko vole, odjednom više nema, a neka druga djeca se igraju s njihovim igračkama. Zato je dobro dijete pripremiti na novu situaciju. Bilo bi dobro dan ranije djetetu najaviti što će se događati. Recimo rečenica poput: "Sutra nam dolaze Marko i Petra. Igrat će se s tvojim igračkama. Neće ih odnijeti kući.", dat će djetetu do znanja tko dolazi i što će se raditi, te da neće ostati bez igračaka. Naime, mala djeca često ne vole dijeliti igračke jer misle da će ih drugi zauvijek odnijeti. Upravo je navedeno često uzrok ne tako lijepog ponašanja.

A kako bi vam pomogli da se lakše nosite s izazovima roditeljstva, udruga Najsretnija beba Hrvatska vas poziva da dođete na BESPLATNU radionicu Odgoj s više smijeha i manje suza koja će se održati 17.12. od 10 sati u Centru inovativne edukacije na adresi Mladice 20 u Zagrebu.

Saznajte ono najvažnije o sljedećim temama:

• emotivni i intelektualni razvoj djeteta

• greške u odgoju i kako ih ispraviti

• ispadi bijesa i kako ih smiriti

• kako spriječiti opasno ponašanje

• kada i kako reći NE

• kako postaviti adekvatne granice u odgoju

• kako privoljeti dijete na suradnju

• dječji jezik i primjena

• kako potaknuti primjereno ponašanje

Broj mjesta je ograničen stoga je potrebno svoj dolazak najaviti na:

Email: [email protected]

Tekst: Iva Brčić, certificirana edukatorica

Foto: Profimedia

Najnovije

Najpopularnije