Ako je vaše zlato rođeno u razdoblju od 23. kolovoza do 22. rujna, pripada horoskopskom znaku Djevice. Evo što sve trebate znati o djeci koja su rođena u jesenskome razdoblju godine.

Vole spavati i ne plaču puno!

Blago vama, vaša beba Djevica voli puno spavati. I ne samo to, satima može mirno promatrati svijet oko sebe. Jedino što joj je važno jest da je okružuju poznate osobe jer se lako uznemiri i plače u blizini nepoznatih.  

Rano progovore!

Još kao malene Djevice stalno nešto guguću, a jezične vještine usvajaju vrlo rano.   

Osjetljiva koža i probava!

Nažalost, Djevicama je slaba točka probava pa će vaše maleno možda biti osjetljivije na želudac nego njegovi vršnjaci. Budite oprezni i s njegom kože jer mogu reagirati na neku baby kozmetiku.   

Vrlo su inteligentne

Mališani rođeni u znaku Djevice najviše vole igračke koje pokreću njihove moždane vijuge. Vole slagati kockice, puzzle, sklapati i rastavljati igračke. Fina motorika im je razvijena ranije nego ostalim njihovim vršnjacima.

Obožavaju životinje

Još kao bebe obožavaju životinje, a kada im napokon udovoljite i dopustite im kućnog ljubimca, o njemu će se odgovorno brinuti i smatrat će ga članom obitelji.   

Lako ih je razmaziti!

Djevicu možete lako razmaziti. Ako vam se to dogodi, kako vaše dijete bude odrastalo, teško će se prilagođavati svojoj okolini.   

Rijetko su dio mainstreama

Djeca rođena u ovom znaku žele ići svojim putem. Njih ne privlače trendi stvari jer imaju vlastite interese i strasti. Dopustite im da budu svoji.

Krhko samopoštovanje

Djeca Djevice imaju osjećaj kao da su sami na cijelom svijetu, ne razumiju zašto su drugačiji od ostalih, i to im može narušiti samopoštovanje. Odgajajte svoju Djevicu afirmativnim pristupom, ističite njezine vrline i sposobnosti jer ćete je tako najlakše motivirati. Za njih se posebno preporučuju borbeni sportovi, gdje ne jačaju samo tijelo, već i duh. Ovoj je djeci potrebna dosljednost u odgoju i obrazovanju jer se tako osjećaju sigurno. 

izbirljivo dijete
Shutterstock 

Izbirljivi jedači

Djevice su vrlo osjetljive i izbirljive kada je u pitanju hrana. No, jednom kada saznate što i kako voli, bit će im lako ugoditi.

Pedantne i čiste

Od malih nogu vole pospremati, nije ih teško naučiti da često peru ruke i nije im problem tuširanje ili kupanje, a vole pomagati i u kuhinji.  Jednom malo porastu, rado će napuniti perilicu posuđa. Poznati su po svojoj urednosti i ljubavi prema čišćenju i organiziranju, oni kraljevi i kraljice čistoće.  

Odgovornost je njihova vrlina

Odgovornost je jedna od temeljnih osobina koje krase Djevicu. No, u igri s braćom i sestrama ili prijateljima to ponekad može biti pogrešno protumačeno, pa ih mnogi smatraju bahatima i kritičnima. Djevici otvorite štedni račun čim prohoda jer su rođene za upravljanje financijama. Zbog svoga osjećaja odgovornosti, izgledaju često starije nego što uistinu jesu.