Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Posjetite Kazališni festival za djecu 'Živjeti zdravo'

Premijera predstave „Ćevap i to“ održat će se u ponedjeljak, 16. listopada, u zagrebačkom Centru za kulturu Trešnjevka u 14 sati. Doznajte po čemu je specifična i komu je namijenjena

Predstave „Ćevap i to“ namijenjena je učenicima 7. i  8. razreda osnovne škole koji će pomoću maštovitih dijaloga i gegova glumaca te interaktivnog sudjelovanja u predstavi, saznati nešto više o problemu prekomjerne tjelesne mase i debljine te važnosti pravilne prehrane i redovite tjelesne aktivnosti. Predstavu izvode glumci Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu.

Dio je Kazališnog festivala za djecu i mlade u sklopu Nacionalnog projekta “Živjeti zdravo” koji je osmišljen da se djecu i mlade potakne da osvijeste i obrate pozornost na važnost očuvanja zdravlja i odbace moguće nezdrave navike, ali i nauče nešto novo o odgovornom spolnom ponašanju, pravilnoj prehrani i prevenciji ovisnosti, u sklopu Nacionalnog projekta „Živjeti zdravo“, financiranog bespovratnim sredstvima Europskog socijalnog fonda, organizira se izvedba predstava „Lucijina priča“, „D(n)o dna“ i „Ćevap i to“.

Predstava „Lucijina priča“, namijenjena učenicima od 1. do 4. razreda srednje škole, koja na edukativan i duhovit način pristupa pitanjima prevencije, odgovornog spolnog ponašanja i općenito brige za vlastito zdravlje, održat će se 16. studenog u 13 sati. Predstavu izvode glumci Ri-Teatra u suradnji s udrugom “Hepatos Rijeka. Predstava „D(n)o dna“ namijenjena je za učenike 1. i 2. razreda srednje škole, koja ukazuje na sve opasnosti koje skriva konzumiranje alkohola kod mladih, održat će se 23. studenog u 13 sati. Predstavu izvode glumci Tirene.

Nakon izvedbe svake predstave glumci i djelatnici Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo će, uz gostovanje drugih stručnjaka, proširiti edukaciju o temi iz predstave kroz interakciju s publikom u trajanju od 30 minuta.

Tekst i foto: press

Najnovije

Najpopularnije