Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nova predstava za najmlađu publiku u kazalištu Mala scena

Novom predstavom u Maloj sceni - praizvedbom teksta Kristine Gavran otvaraju se vrata nove kazališne sezone u Zagrebu. „Priča o VELIKOM i malom“ održat će se u četvrtak, 7. rujna 2017. u 18 sati

Tekst za priču o veličinama, oblicima i brojevima po narudžbi je napisala nagrađivana autorica i stalna suradnica Male scene Kristina Gavran. Evo što je sama rekla o predstavi:

„Ovo je priča o veličinama, ali i o tome kako pronaći prijateljstvo tamo gdje ga najmanje očekujemo. Uz pomoć bakinih uputa, naša pripovjedačica kreće u potragu za obećanim blagom koje se nalazi na tavanu. Ondje se nalaze kutije raznih veličina – velike, male, sićušne, srednje, ogromne... no kako prepoznati u kojoj se nalazi blago? Pripovjedačica otvara jednu po jednu kutiju i u njima nalazi razne zanimljive predmete, ali i susreće usamljenu bubamaru kojoj nedostaje njen prijatelj slon. Mogu li mala bubamara i veliki slon zaista biti prijatelji, morat ćete saznati sami.“

Odgovore na razna pitanja u predstavi tražit će naša dugogodišnja suradnica, glumica Svetlana Patafta, koja po prvi put u Maloj sceni potpisuje i režiju. Autorski tim čine i scenografkinja Tonka Maleković, skladatelj glazbe Lazar Novkov, koreografkinja Andrea Vozila, oblikovatelj svjetla Domagoj Klasić, likovno oblikovanje potpisuju Klasja Habjan i Zita Nakić Vojnović, fotograf Mirko Cvjetko, producentice Tena Bosek, Mia Tomić, Jelena Vignjević i Svetlana Patafta te mentorica producenticama Vitomira Lončar. Predstava je nastala uz potporu Zaklade Kultura nova, Ministarstva kulture RH i Ureda za obrazovanje, kulturu i sport Grada Zagreba.

Mala scena jedino je kazalište u Republici Hrvatskoj koje sustavno producira predstave za najmlađu publiku, djecu od 18 mjeseci naviše, a „Priča o VELIKOM i malom“ sedmi je naslov iz ciklusa „Priča o…“. Ovaj ciklus započeo je 2002. godine u kojemu brojimo naslove „Priča o oblaku“, „Priča o kotaču“, „Priča o svjetlu“, „Priča o vodi“, „Priča o zvuku“ te „Boje duge - Priča o bojama“.

Više o predstavi pročitajte ovdje

Svoja mjesta na prvim reprizama za petak (8. rujna) u 18 te za subotu (9. rujna) u 10, 11:30 i 17 sati, možete rezervirati već sada online ili telefonski.

Mala scena od rujna će zasjati u nešto svježijem izdanju. Zahvaljujući Ministarstvu kulture kazalište je osvježilo zidove, malo promijenilo razmještaj u predvorju, i uz pokoji novi detalj, sve je puno ljepše!

Tekst i foto: press

Najnovije

Najpopularnije