Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rodin pregled autosjedalica u Zagrebu

Ako planirate kupnju autosjedalice, želite provjeriti koristite li već kupljenu autosjedalicu na ispravan način koji najbolje štiti vaše dijete, prilika je u nedjelju da dobijete sve odgovore od Rodinih volonterki

U nedjelju, 11. lipnja 2017. od 10 do 12 sati na parkiralištu MUP-a u Heinzelovoj ulici 98 u Zagrebu (križanje Slavonske avenije i Heinzelove ulice) udruga Roda organizira besplatan pregled dječjih autosjedalica, posljednji pregled pred ljetnu stanku, sljedeće će biti ponovo u rujnu.

Pregled prvenstveno služi kako bi roditelji mogli provjeriti jesu li pravilno postavili autosjedalicu u svoje vozilo i smještaju li pravilno svoje dijete u nju. Ako se pravilno koriste, autosjedalice smanjuju rizik pogibije djeteta u sudaru do 70%, a rizik ozbiljne ozljede do više od 90%.

Međutim, u Hrvatskoj se broj pravilno korištenih autosjedalica kreće između 10% do 20% i to je brojka koju volonterke i volonteri Rode ovakvim pregledima nastoje povećati.

Kako bi savjeti o pravilnoj upotrebi autosjedalica bili što učinkovitiji, Roda moli vozače koji dolaze na pregled da, ako je to moguće, sa sobom donesu upute proizvođača sjedalice i da svakako dovedu svoje dijete.

Osim samog pregleda, Rodini savjetnici i savjetnice za autosjedalice roditeljima i ostalim vozačima i vozačicama dijelit će savjete i informacije o važnosti i pravilnom korištenju autosjedalica te odgovarati na sva pitanja. Pozvane su i sve trudnice sa svojim partnerima, ako im treba savjet u odabiru prve autosjedalice.

Pregled se održava neovisno o vremenskim prilikama.

Tekst: roda.hr

Foto: Profimedia

Najnovije

Najpopularnije