Već šestu godinu časopis Story priključit će se obilježavanju Dana planeta Zemlje podsjećajući građane koliko je važno reciklirati te voditi brigu o zaštiti okoliša. Ovu subotu 22. travnja na Cvjetnom trgu časopis Story priprema zabavno-edukativni program, stoga svi koji dođu od 10 do 14 sati na dm Story Green dan odlično će se zabaviti te uživati u bogatom sadržaju.

Očekuju vas vrsni kuhari dm-ove Bio kuhinje koji će posebno za vas pripremati slasne zalogaje spravljene od dmBio namirnica, a moći ćete kušati zdrave i ukusne dmBio sokove.

U sklopu Story Green arta dizajneri i mentori modne škole Callegari Zagreb predstavit će atraktivne odjevne kreacije na temu voća, koje će nastajati u interakciji s posjetiteljima dm Story Greena. Za one najmlađe Story je pripremio niz zanimljivih ekoloških radionica na temu brige o okolišu, recikliranju te izradi igračaka i raznih predmeta od ambalaže. Od izlagača i partnera Story Green dana doznat ćete više o zaštiti okoliša, a svi koji na događanje donesu stari papir, plastične ili staklene boce Story će darivati sadnicama. Na dm Story Green danu moći ćete isprobati sve okuse odlične kave Barcaffé, a svojim nastupom zasigurno će vas oduševiti mlade glazbene nade Zsa Zsa i bend Pravila igre te dječji zborovi Zagrebački anđeli i Kikići.

Dizajnerica modnog brenda Krie Design, Kristina Burja, modnom revijom ekskluzivno će predstaviti novu kolekciju inspiriranu ekologijom, a program će voditi poznata televizijska voditeljica Marijana Batinić.

Časopis Story će s Gradom Zagrebom predstaviti i Europski biciklistički izazov, projekt kojem je cilj među građanima popularizirati biciklizam. Svi zainteresirani mogu sudjelovati tako da skinu aplikaciju Naviki i voze za Zagreb od 1. do 31. svibnja. Veliki odaziv građana Zagrebu bi mogao osigurati visoko mjesto među europskim gradovima, a cilj je promovirati biciklizam kao najzdraviji način gradskog prijevoza koji čuva okoliš. Projekt ima i humanitarnu notu te za svaki prijeđeni kilometar Hrvatska poštanska banka donirat će kunu na račun posebnih ambasadora ovogodišnjeg izazova - maturanata koji ove godine izlaze iz programa alternativne skrbi Dječjeg doma u Nazorovoj te počinju samostalni život.

Tekst i foto: promo