Program započinje projekcijom filma za djecu, a nastavlja se u predvorju kina zabavom za najmlađe s umjetničkim kreativnim radionicama slikanja, risanja, modeliranja, snimanja, dramske radionice, mađioničarske, žongliranje…a sve uz brižnu asistenciju kreativnih „teta“.

Radionice traju 60 minuta i namijenjene su djeci od 5 do 10 godina, ali dobrodošla su djeca svih dobi uz obaveznu roditeljsku pratnju.

Subota, 5. studeni

11:00Mune, čuvar mjeseca (Mune, le gardien de la lune, Francuska, 2013.); r: Benoît Philippon, Alexandre Heboyan; animirani, boja, digitalno, 76 min, sinkronizirano, dob 6

Sadržaj: Kada faun imenom Mune postane čuvar Mjeseca, nespretnom nezgodom u opasnost dovede Mjesec i Sunce. To iskoristi zli i korumpirani titan Necrossa koji Sunce želi samo za sebe i time će poremetiti ravnotežu dana i noći. Stoga Mune, uz pomoć prijatelja Glima i ratnika Sohonea, čuvara Sunca, odlazi na uzbudljivu pustolovinu kako bi Sunce i Mjesec vratio na njihovo mjesto na nebu.

pametno-kino-subotnje-filmske-i-kreativne-matineje-za-djecu

Subota, 12. studeni

11:00Medvjedić Paddington (Paddington Bear, VB, Francuska, 2014.); r: Paul King

igrano animirani, obiteljski, digitalno, 85 min, sinkronizirano, dob 6

Uloge: Nicole Kidman, Hugh Bonneville, Sally Hawkins

Sadržaj: Film prati komične avanture mladog peruanskog medvjeda koji putuje u London u potrazi za domom. Izgubljen i usamljen na stanici Paddington počinje sumnjati da gradski život nije onakav kakvim ga je zamišljao – sve dok ne upozna obitelj Brown. Bownovi primijete rukom napisanu poruku obješenu oko njegovog vrata (‘Molimo vas, pazite na ovog medvjeda. Hvala.’) i ponude mu čaj, ime i krov nad glavom. Čini se da mu se sreća osmjehnula – sve dok ga ne uoči muzejska preparatorica životinja…

pametno-kino-subotnje-filmske-i-kreativne-matineje-za-djecu
paddington_smile2_0_cropped.jpg

Subota, 26. studenog

11:00 Knjiga o džungli (The Jungle Book, SAD, 2016.); r: Jon Favreau

igrano animirani, obiteljski, boja, digitalno, 105 min, sinkronizirano, dob 6

Sadržaj: Knjiga o džungli Jona Favreaua slijedi original iz 1967. kojeg i danas mnogi smatraju jednim od najboljih Disneyevih filmova. Zadivljujuća realna animacija i oskarovska glumačka ekipa na spektakularan način oživljavaju epsku Kiplingovu priču o dječačiću Mowgliju kojeg je odgojila obitelj vukova i koji uz pomoć prijatelja pantere Bagheere i medvjeda Balooa, pobjeđuje kralja džungle opasnog tigra Shere Khana. Knjiga o džungli priča je o prijateljstvu, ljubavi, odanosti i hrabrosti.

pametno-kino-subotnje-filmske-i-kreativne-matineje-za-djecu

Subota, 3. prosinca

11:00 Kuća velikog mađioničara (House of Magic, 2013.); r: Jeremy Degruson, Ben Stassen

animirani, obiteljski, boja, digitalno, 85 min, sinkronizirano, dob 6

Sadržaj: Tražeći utočište od nevremena, napušteni mladi mačak Munja ušulja se u tajanstveni dvorac u vlasništvu umirovljenog mađioničara. Mađioničar ga prihvati i Munja se vrlo brzo prilagodi novoj sredini i novim ukućanima. Kad mađioničar Lawrence završi u bolnici, njegov ga nećak pokuša izigrati i prodati kuću. Munja i njegovi novi prijatelji koriste sve trikove kako bi zaštitili mađioničara i spasili tajanstveni dvorac od prodaje.

Subota, 10. prosinca

11:00 Asterix, grad bogova (Le domaine des deux, Francuska, 2014.); r: Alexandre Astier animirani; obiteljski, boja, digitalno, 85 min, sinkronizirano, dob 6Sadržaj: Nakon što su uspjeli pokoriti cijelu Galiju, Rimljani muku muče s malim selom u kojem žive nadaleko poznati junaci velike snage Asterix i Obelix. Zbog toga Julije Cezar dovitljivo odluči oko sela sagraditi luksuzni rimski grad ne bi li galski barbari pokleknuli pred blagodatima koje on nudi. Asterix i Obelix morat će se dobro namučiti kako bi njihovi suseljani odoljeli napastima.
pametno-kino-subotnje-filmske-i-kreativne-matineje-za-djecu

Subota, 17. prosinca

11:00 Božićni film iznenađenja

Program realiziran u suradnji sa Sekvoja centrom, udrugom Prostor imaginacije, 2I filmom i Blitz filmom

Tekst i foto: promo