Radionica povodom Međunarodnog dana pismenosti organizira se za sve one koji žele unaprijediti svoje vještine učenja i usvojiti nove zanimljive metode učenja, a polaznici su škole od petog do osmog razreda. Voditeljica radionice je Maja Jerčić, mag. paed.

KADA? 7. 9. 2016. u 17 h

KOLIKO traje? 90 minuta

GDJE? Odjel za djecu i mladež Gradske knjižnice, Starčevićev trg 4, Zagreb

TKO? Učenici 5., 6., 7. i 8. razreda osnovne škole

KAKO se prijaviti? Putem e-maila jelena@budisvoj.eu

ŠTO će se na radionici raditi?

  • objasnit će se zašto je uopće potrebno razvijati vještine učenja
  • razjasnit će se famozno ''učenje s razumijevanjem''
  • prezentirat će se i vježbati metode učenja koje učenje čine jednostavnijim, logičnijim, smislenijim, kvalitetnijim i zanimljivijim

Predstavljamo knjigu Maje Jerčić i Jelene Sitar: Učimo učiti

Autorice: Maja Jerčić, Jelena Sitar

Izdavač: Element, Zagreb

https://element.hr

Cijena: 95 kn

Prvo izdanje: 2013.

Broj stranica: 188

Tko zna gdje bi vam bio kraj da su vas već na samom početku, prije polaska u školu naučili kako pravilno učiti. Bez da taj proces ikad bude mukotrpan ili dosadan. I da ono što učite uistinu možete razumijeti i koristiti. Vjerujemo da bi tada i cijelo školovanje, koje uopće nije kratko, izgledalo sasvim drugačije. I rezultati bi bili još moćniji. No sada to možete promijeniti i pomoći djetetu (ali i sebi) da uz pomoć ove knjige svlada tehnike koje će mu služiti cijeli život i zbog kojih će s puno više radosti, baš kao što to djeca u ranom djetinjstvu i rade, učiti o svemu što ga zanima i što se od njega u redovnom školovanju traži. Bez straha od loših ocjena, skupih instrukcija i bijega s nastave. Budući da je roditelj najvažnija karika u djetetovu odgoju, najodgovorniji je za pretvaranje djeteta iz zavisnog u nezavisno biće koje će jednog dana samostalno donositi odluke za sve u svojem životu. Razumijevajući proces učenja, roditelj si može jasnije predočiti svoju funkciju u kontekstu djetetva učenja i obrazovanja, a koja treba težiti tome da djetetu pomogne stvoriti bazu znanja, vještina, stavova i navika koji čine temelj djetetove buduće emancipacije. Kad već imate priliku na svemu tome poraditi uz pomoć ove knjige, zašto ne biste pokušali? Doznat ćete brojne savjete uz koje ćete učiti o sebi i bolje iskoristiti vlastite potencijale, ne samo kao roditelj, nego i odgovorni pojedinac koji kreira svoju stvarnost.

Novi program "Učimo učiti" za učenike osnovnih škola

Od jeseni u Centru Budi svoj kreće novi program „Učimo učiti“ za učenike osnovnih škola. Pod budnim okom pedagoginje Maje Jerčić djeca će naučiti koristiti sve alate koji u njihovom mozgu već postoje. Kroz različite metode učenja koje pomažu da učenje bude kvalitetno, kreativno, zanimljivo i aktivno te drugačiju, zanimljivu i motivirajuću suradnju (a ne nastavu!) djeca će poticati svoj mozak da misli i uči, a da njegov vlasnik pri tome bude sretan i zadovoljan.

Za sve informacije o tromjesečnoj edukaciji i besplatnim uvodnim radionicama za edukaciju koje će se održati u čak tri navrata: 30. 8. , 1. 9. te 8. 9. 2016. u 18.30 h možete se obratiti Jeleni na jelena@budisvoj.eu .
neka-ucenje-postane-radost
, Image: 296303544, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: yes, Credit line: Profimedia, Alamy

Tekst: roditelj.hr

Foto: Profimedia