Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dan Australije u Zoološkom vrtu grada Zagreba

Dan Australije u Zoološkom će se vrtu grada Zagreba obilježiti u subotu, 7. svibnja

U suradnji s Veleposlanstvom Australije i ove se godine u Zoološkom vrtu grada Zagreba predstavlja najmanji kontinent na svijetu. Program koji će u subotu Zagrepčanima približiti prirodna i kulturna bogatstva Australije, trajat će od 11 do 17 sati.

Na istraživanje Australije edukatori Zoološkog vrta najmlađe će posjetitelje potaknuti posebnom putovnicom. Njome će mališani obilaziti edukativne i zabavne kutke nazvane po dijelovima Australije kako bi na kraju u Edukacijskom centru mogli preuzeti mali dar.

U Tropskoj kući zaljubljenici u morske dubine moći će upoznati veliki koraljni greben po kojem je država Queensland poznata diljem svijeta. Bradata agama zastrašujućeg izgleda na najbolji će način predstaviti Sjeverni teritorij, odnosno sušna područja koja zauzimaju velik dio Australije. Agama nije jedini stanovnik Maksimira podrijetlom s nama dalekog kontinenta južne Zemljine polutke. Tu su i crvenovrati valabi, emu, kokošasta guska, četkastorepi penjaš i dijamantni piton. Zemlja okužena Tihim i Indijskim oceanom prirodno je izolirana, no upravo je to omogućilo da se u njoj razviju posebne biljne i životinjske vrste.

Kako bi imali što više energije za upoznavanje australske flore i faune, posjetitelje Zoološkog vrta očekuje kuhar koji će im spravljati prave australske kolačiće. One pak s viškom energije, očekuju mladići koji će ih podučavati australskom nogometu.

Tekst i foto: press

Najnovije