Mini Fest vikend već se drugu godinu za redom organizira u King Cross centru u Zagrebu, a ove godine program će biti još bogatiji sadržajem, zabavom i znanstvenim radionicama zahvaljujući sudjelovanju različitih izlagača, kao i "kućnih" brandova King Crossa.

Hokej klub Trešnjevka će tako pripremiti demonstraciju igranja hokeja na travi u kojoj će moći sudjelovati i vaši mališani.

Bioteka organizira znanstvene radionice za djecu i roditelje s područja prirode, biologije, evolucije, zaštite okoliša, energije te zdravlja i prehrane.

ZagrebFilmFestival predstavit će prvo izdanje Međunarodnog filmskog festivala za djecu – KinoKino koje će sudjelovati na Mini Festu sa svojim radionicama za djecu na temu filma.

Muzejiluzija svojim sadržajem otvara prostor za društven i zabavan izlet u svijet iluzije koji očarava sve generacije.

Epoigra u svom programu ima rano bavljenje s bebama i malom djecom od rođenja do 5 godina. Kroz igru djeca razvijaju jezik, govor i komunikaciju, pažnju, pamćenje i koncentraciju, osjećaj za ritam i glazbu, sluh i muzikalnost, koordinaciju pokreta, vid i druga osjetila. Bebe i mala djeca kao spužvice upijaju jezike, pisanu riječ, količine i brojeve, te razvijaju ljubav prema prirodi i tehnici.

Najsretnijabeba naziv je radionice osmišljene prvenstveno za buduće roditelje, kako bi ih se pripremilo za dolazak bebe i eliminiralo nedoumice i zablude koje su izvor problema i frustracija. Također je i vid potpore roditeljima beba koji su preplavljeni mnoštvom općenitih i konfliktnih informacija, a žele dobiti konkretna "uputstva" za bebe.

Malizmaj - društvo za poboljšanje kvalitete života siromašne i nezbrinute djece, sudjelovati će na Mini Festu s kreativnim likovnim radionicama.

Fashionteam – agencija za dječji modeling, organizirat će modnu reviju te prezentirati modnu produkciju revija i snimanja za najmlađe.

KnjižnicegradaZagreba sudjelovat će u programu s čitanjem priča za djecu.

UdrugaVestigium sudjelovat će s elektroničkim radionicama na kojima se izrađuju razni elektronički sklopovi i uređaji koji rade na baterijski pogon te se tako djeca upoznaju s osnovnim elektroničkim elementima.

Korakdoznanosti radionice su na kojima će se djeca moći igrati radeći znanstvene eksperimente i pritom naučiti kako mogu razviti svoje kognitivne i motoričke  sposobnosti, komunikacijske i socijalne vještine te se naučiti obuhvatnije razmišljati.

King Cross je prvi moderni trgovački centar na ovim prostorima otvoren još u rujnu 2002. godine kao jedno od najugodnijih mjesta kupnje, ali i mjesto za provođenje trenutaka obiteljskog odmora ili susreta s prijateljima uz dozvoljen ulaz kućnim ljubimcima. Stoga vas pozivamo da u mnoštvu zanimljivih sadržaja pronađete nešto za sebe i svoje mališane, sudjelujte u nagradnim igrama i radionicama ili se jednostavno dođete zabaviti s nama!

Sudjelovanje na Mini Festu je besplatno!

Tekst i foto: Mini fest