Posjetitelje, kao i do sada očekuju puni paviljoni, novi naslovi i predstavljanje knjiga, dolazak hrvatskih i inozemnih knjiških zvijezda, neposredni razgovori s autorima uz potpisivanje knjiga, susreti nakladnika, knjižara i knjižničara, književne radionice, okrugli stolovi, a to je samo dio bogatog programa koji će se odvijati u intenzivnom ritmu na pozornici te na izložbenim prostorima izlagača.

Svi najznačajniji domaći nakladnici predstaviti će na Zagrebačkom velesajmu izuzetno bogat program novih izdanja s najrazličitijih područja, dokazujući da hrvatsko nakladništvo zna i pronalazi put do ljubitelja knjige. Detaljan Program potražite na LINKU

Na Interliberu će tradicionalno nastupiti i izdavačka kuća Adria Media Zagreb, na čijem će se izlagačkom štandu moći nabaviti, između ostalog, ranija izdanja National Geographica Hrvatska i Lisine kuharice, po atraktivnim sajamskim cijenama.

Očekuje vas pregršt knjiga za djecu - Kašmir promet i njihove predivno ilustrirane i napisane slikovnice, izdavač Naša djeca sa poznatim nam naslovima, Mozaik knjiga, Forum Zadar, Profil, Algoritam, Unicef... Mozaik knjiga organizira druženje s dječjim autorima Sanjom Pilić, Sanjom Polak, Nives Barišić-Madunić, Julijanom Matanović kao i radionicu s ilustratoricom Željkom Madunić te kostimiranu promociju Upoznaj Ivanu Brlić Mažuranić. Ugledni hrvatski pisac Roman Simić Bodrožić napisao je priču za djecu o Babi Jagi, a ilustrirao je svjetski poznati ilustrator Manuel Šumberac. Rezultat suradnje jest raskošna knjiga u kojoj se djeci kroz sjajan tekst i iznimne ilustracije približava priča o jednom od najpoznatijih likova slavenske mitologije.

interliber-medunarodni-sajam-knjiga-i-ucila-10-15-11-2015

ZNANSTVENI KVART - zanimacija za djecu odrasle

Ovogodišnji će sajam INTERLIBER biti bogatiji za još jednu osobitu atrakciju za posjetitelje. Zajednica nakladnika i knjižara Hrvatske u suradnji sa Zagrebačkim Velesajmom donosi program znanstvene kulture u sklopu kojeg će moći uživati svi željni znanja u praksi.

Posebno osmišljeni dodatni sadržaj sajma Interliber nosi naziv ZNANSTVENI KVART, a predstavlja interaktivan pristup prenošenja znanja i popularizaciju svih znanosti na praktičan i zabavan način.

Posjetitelji će moći sudjelovati u raznim interaktivnim pokusima i radionicama kao i poigrati se sa znanstveno-tehnološkim izlošcima koji će biti predstavljeni na promo-punktovima u paviljonu 6 na kojima će program izvoditi brojne udruge, fakulteti, znanstveni instituti te istaknuti pojedinci iz znanstvene zajednice.

U sklopu bogatog 6-dnevnog programa, posjetitelji će naučiti čitati hijeroglife, izrađivati fosile, zaviriti u svijet mikrobiologije, moći uživati u kemijskim pokusima, saznati zašto su gumeni bomboni šareni, prošetati geološkim razdobljima, igrati križić-kružić s Nao robotima, proučiti 3D printer, izolirati DNA iz tkiva, otkriti tajne zavođenja i još mnogo toga što će predstaviti brojne udruge, studentske sekcije, muzeji, knjižnice, znanstveni instituti te istaknuti pojedinci iz znanstvene zajednice.

Program Znanstvenog kvarta Interlibera održava se pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva kulture i Hrvatskog povjerenstva za UNESCO.

Ulaz je i ove godine besplatan za sve posjetitelje. Kao i svake godine možete očekivati velike popuste stoga pripremite popise za kupnju i vidimo se na INTERLIBERU !

Više o Interliberu na Facebook stranici ili na službenoj stranici sajma

interliber-medunarodni-sajam-knjiga-i-ucila-10-15-11-2015

Tekst i foto: promo