U svijetu postoje mnogobrojne manifestacije dječjih festivala pa je napokon došlo vrijeme i da Zagreb kao hrvatska i europska metropola dobije svoj prvi pravi dječji eko festival na otvorenom!

Uz mnogobrojne manifestacije u gradu jedan vikend posvećen je ekologiji i djeci od 3 do 12 godina koja će kroz igru, sport, glazbu i razne kreativne radionice zajedno sa svojim roditeljima interaktivno sudjelovati u stvaranju programa, a pri tome će se educirati i zabaviti.

Osnovna misija Eko limach festa je odgojiti ekološki osviještenu djecu koja se odgovorno ponašaju prema prirodi, usvajanje znanja, stavova, vještina, spoznaje da je čovjek dio prirode i da trebamo zajedno djelovati kao odgovorna zajednica, te ih u što većem broju potaknuti na zdrav i aktivan život. Festival ima i svoju maskotu, vjevericu Elf.

eko-limach-fest-nezaboravni-djecji-festival-u-parku-maksimir

Ovim događajem također želi se skrenuti pozornost djece i roditelja na važnost zdravih prehrambenih navika i bavljenja sportskim aktivnostima.

Misija festivala je promicanje aktivnog života djece, njihovog zdravlja, kao i ulaganje u njihovu snagu, odnosno snagu društva.

Festival je i humanitarnog karaktera, u suradnji s Portalom dobrote, s ciljem da niti jedno dijete ne bude gladno! Uz to pozivamo sve posjetitelje da doniraju školski pribor djeci koja nemaju mogućnost kupiti istu.

ULAZ ZA SVE POSJETITELJE FESTIVALA JE BESPLATAN!

Poruka festivala: U Hrvatskoj je svijest o temi ekologije još uvijek na poprilično niskim granama, i možda je upravo ovakav projekt idealan da se neke stvari počinju mijenjati s novim generacijama. Jer mala djeca kojima je mozak još u razvoju najbolje upijaju poruke svoje okoline. Ulaganje u zajednicu u kojoj živimo je nešto neprocjenjivo, a na kraju krajeva obrazovanje je najjače oružje koje se može iskoristiti da bi se promijenio svijet.

eko-limach-fest-nezaboravni-djecji-festival-u-parku-maksimir

Tekst i foto: promo