Ljeto je vrijeme optimizma, opuštanja, uživanja u sunčevim zrakama i druženja s dragim ljudima. I baš kao da se ovo godišnje doba ugradilo u osobnost beba koje su rođene tijekom srpnja. Ako imate termin poroda u srpnju ili ste mama djeteta rođenog u ovom mjesecu, evo što se sve povezuje sa srpanjskim bebama.

1. Optimizam

Nije samo srpanj u kojem su rođene ove osobe sunčan, nego su statistike pokazale da su one optimistične i vesele te da na život gledaju kroz ružičaste naočale. Njih odlikuje pozitivno razmišljanje, bez obzira na to kako teške bile okolnosti u kojima se nalaze.

2. Rođene vođe

Mjecec ‘July’ nazvan je po rimskome vođi Juliusu Cezaru, čiji je rođendan sredinom srpnja, ali on nije jedini vođa rođen u tome mjesecu. U srpanjske bebe ubrajaju se i Nelson Mandela (18. srpnja), Princeza Diana (1. srpnja), Jackie Kennedy (28. srpnja) i četvorica američkih političara - John Quincy Adams, Calvin Coolidge, Gerald Ford i George W. Bush. Također i bivša hrvatska premijerka Jadranka Kosor slavi rođendan 1. srpnja.

3. Upravljanje svojim emocijama na zdrav način

Prema studiji provedenoj u Japanu, bebe rođene ljeti pokazale su se kao sposobne kontrolirati emocije već u dobi od 18 mjeseci, za razliku od djece rođene u jesen i zimi. Ova kontrola odnosi se na to da voljno odabiru promijeniti reakciju na određenu situaciju kako bi izbjegle konfliktne situacije sa svojim vršnjacima.

Osobine djece rođene u srpnju
Shutterstock 

4. Nemaju ustrajnost

Studije su pokazale kako djeca rođena u srpnju često nemaju ambicija postići savršene rezultate tijekom školovanja. Osobama rođenim u srpnju nedostaje ustrajnosti kako bi završile započete aktivnosti i usavršile svoje vještine i znanja.

5. Najviše u svojoj generaciji

Bebe rođene u srpnju i kolovozu često imaju veću porođajnu težinu od svojih vršnjaka i izrastaju u visoke ljude.

6. Duhovite su

Ako su osobe rođene u srpnju po nečemu posebne, to je njihova duhovitost. Optimistično gledanje na svijet potiče ih da i najcrnju situaciju okrenu na šalu pa su rado viđeni u svakome društvu. Iako su njihove pošalice često pune sarkazma, uvijek su s mjerom i stilom.

7. Dobri organizatori

Osobe rođene u srpnju, osim što su dobri organizatori, imaju visoku razinu etičnosti u poslu. Kako posjeduju i upravljačke vještine, često su na vodećim pozicijama. Ponekad ne mogu odvojiti emocije od posla, što ih jedino može omesti.

8. Opraštaju, ali ne zaboravljaju

Iako nisu osvetoljubivi i sve će oprostiti, jednostavno će se maknuti od osobe koja ih je povrijedila. Možda će se godinama prisjećati nečeg lošeg što im je netko napravio, ali nakon nekog vremena, zaboravit će i ružne uspomene te ih zamijeniti onim lijepim.

9. Biraju što će reći

Ne vole besmislene i nepotrebne razgovore pa radije odabiru šutnju nego ispraznu priču. Ne vole tračati niti komentirati ljude iza njihovih leđa, a površno čavrljanje smatraju gubljenje vremena.