Malo krdo zebri koje živi u Maksimiru, a koje se sastoji od Gustava i dviju ženki Sabine i Ams, bogatije je za jednog člana. Čim je došlo na svijet, mladunče je čvrsto .

novi-stanovnici-zoo-vrta-zenka-crvene-pande-i-mala-zebra

stalo na noge i počelo trčkarati po nastambi. Najbolja je to potvrda njegova zdravlja jer mladunci u prirodi odmah moraju biti sposobni umaknuti savanskim grabežljivcima. Prve dane u Vrtu mladunac provodi uz majku, a iz vidokruga ga ne ispušta ni brižni otac. Kako ih se ne bi uznemirilo, timaritelji se o njima brinu s pristojne udaljenosti, pa se spol mladunca još ne zna. Uz obitelj, vijest o prinovi razveselila je i djelatnike Zoološkog vrta jer je posljednja zebra u Vrtu rođena 2004. godine

Uoči 90. rođendana Zoološkog vrta u Zagreb je stigla crvena panda, mlada ženka iz njemačkog zoološkog vrta u Dortmundu. Prvi susret s Popijem, trogodišnjim mužjakom iz slavne obitelji zagrebačkih crvenih pandi, prošao je vatreno. U prvih nekoliko minuta Ema ga je zastrašila, a onda prijateljski prigrlila. Bolje upoznavanje uslijedilo je uz miran zajednički obrok. U četvrtak (25. lipnja) su zajedno proslavili i Emin prvi rođendan.

Kako 90. rođendan Vrta pada u subotu (27. lipnja), sve osobe koje se zovu Ema što će potvrditi dokumentom s fotografijom, imat će slobodan ulaz u Vrt.

Čašćenje očekuje i stanovnike Vrta. Rashlađenim će ih se poslasticama razveseliti prema sljedećem rasporedu:

10.00 Lavovi

10.30 Smeđi medvjedi

13.00 Lemuri

13.30 Čimpanze

14.00 Nosati rakuni i smeđi kapucini

Zoološki vrt grada Zagreba ljeti je otvoren svakodnevno od 8 do 20 sati.

novi-stanovnici-zoo-vrta-zenka-crvene-pande-i-mala-zebra

Tekst i foto: Zoološki vrt grada Zagreba