Svi koji dođu ovoga vikenda u zagrebački Zoo vrt doznat će, među ostalim, koje su životinje najpametnije, koje najveće, koje najsnažnije, a koje najbrže. Poseban će naglasak biti stavljen na čudne te rijetke životinje.

Među najinteligentnijim su životinjama čimpanze, hobotnice, dupini, papige i vidre, a kako tu inteligenciju koriste, posjetitelji će moći vidjeti kroz posebnu izložbu i video filmove. Atraktivni zadaci koji služe kao test inteligencije osmišljeni su i za posjetitelje. Najuspješniju djecu i odrasle očekuju prigodnidarovi.

zivotinjski-rekordi-u-zooloskom-vrtu

Tko je najveći, a tko najsnažniji?

Na slikovit način prikazat će se najveće, najviše i najduže životinje. Kako bi doživjeli koliko su sitni u odnosu na „kapitalce“ iz životinjskog svijeta, posjetitelji će se mjeriti i uspoređivati s najvišim i najtežim životinjama. Poseban edukativni postav obuhvatit će zanimljive preparate koji su nekada pripadali oriksu, narvalu, slonu i noju – najdulji rog, najduži zub, najteži zub i najveće jaje.

Zabavni izazovi tu su kako bi posjetitelji svoju snagu mogli usporediti s najsnažnijim pripadnicima faune.

S rijetkim i ugroženim životinjama edukatori Vrta upoznat će ih predočujući im čančaru i pjegavogdaždevnjaka. Interaktivni pano prikazat će ljudskom rodu čudne životinje. Među njima su sengij, morski konjic, riba klaun i vodencvijet.

Najbrže životinje te one koje su najbolji skakači, djeca će moći upoznati kroz igre za koje su napravljeni mali atletski poligoni.

I za kraj nešto za najhrabrije. U ruke će moći primiti mnogima zastrašujuće životinje poput zmija, pauka, žohara i crva. Za najodvažnije među njima tu su i zagonetne kutije čiji će sadržaj moći razotkriti guranjem ruke kroz poseban otvor.

Partner projekta je Ledo.

Tekst i foto: Zoološki vrt grada Zagreba